"Yaptığı saldırılarla PKK'nın asıl hedefi İslami değerlerlerdir"

"Yaptığı saldırılarla PKK'nın asıl hedefi İslami değerlerlerdir"

Bölgede yaşanan son olayları değerlendiren Gaziantep'te faaliyetlerini sürdüren İslami STK'lar , PKK yanlılarının Kur'an kurslarına ve İslami dernek binalarına yönelik saldırılarını kabul edilemez diye niteleyerek kınadı.

GAZİANTEP- PKK  yanlılarının Lice’deki olayları bahane ederek bölgedeki İslami kuruluşlara saldırılarını  İLKHA’ya değerlendiren  Gaziantep’teki İslami STK’lar, PKK’nin asıl hedefinde İslami kuruluşların olduğunu vurgu  yapılarak,  PKK ve bileşenlerinin halka yönelik çirkin saldırılarından vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

 

“İslami STK’lar bu saldırılar karşısında bir olmalıdır”

 

Din-Bir sen ile Fecir Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Tahiroğlu ise, İslami kuruluşlara  yapılan saldırıların  bilinçli bir şekilde yapıldığını belirterek,  “Bölgede yaşanan son gelişmeler olsun veya daha önce ki gelişmeler olsun, tüm yapılan saldırıların asıl hedefinde İslam ve İslami değerler vardır. Bu grup İslami kurumlara yönelik yaptığı saldırıları bilinçli bir şekilde yapmaktadır. Bu noktada özellikle şunu belirtmek gerekir tüm İslami STK’lar bu tür saldırılar karşısında bir olmalıdır. Özellikle tepki verme noktasında tepkiler sert olmalıdır. Aksi takdirde bu grupların İslami kurumlara saldırılarının sonu gelmeyecektir. ”dedi.

 

“Saldırılar PKK’nın gerçek yüzünün ortaya çıkarmaktadır.”

 

İslami kurumlara yönelik yapılan saldırıların hiçbir zaman kabul edilemez olduğunu belirten Tahiroğlu, “Aslında bu saldırıların tek nedeni var. Bölge halkının her geçen gün gerçekleri görmesi, İslami alanda güzel çalışmaların sergilenmesidir. Yine burada şunu da belirtmek gerekir ki, bu tür saldırılar PKKnin gerçek yüzünün ortaya çıkarmaktadır. Bölge halkı artık baskıdan ve tehditlerden bıkmıştır. Bundan dolayı gerçeği fark edip yapılan haksızlıkları kabul etmektedir. Bölgede tekrar kaos çıkartmak, kan dökmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır. İslami kurumlara yönelik yapılan saldırıları hiçbir zaman kabul etmediğimiz gibi tasvip  de etmiyoruz. ”dedi.  

 

İslami faaliyetlerde bulunan kurumlara yapılan saldırıların kabul edilemeyeceğini belirten Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, “Yıllardır her fırsatta halkın hakkını savunduğunu iddia edenler, bölgede yaşanan her olaydan sonra bir şeyleri bahane ederek yol kapatma, adam kaçırma,  zorla kepenk kapattırma, kepenk kapatmayan esnafları tehdit etme ve İslami alanda faaliyet yürüten kurumlara saldırmaktan geri  durmuyor. Yüzleri maskeli genç ve çocukların ellerine Molotof vererek bölge halkının değerlerine saldırmaktan  bir türlü vazgeçmiyor. Bilinçli bir şekilde halka saldırmaktan çekinmiyor. Fakat bu cenahın şunu da bilmesini isteriz ki, İslami hizmet alanında faaliyette bulunan  kurumlara saldırılar kesinlikle kabul edilemez. ”dedi.

 

“PKK’lıların hedefinde, aslında İslami değerler var”

 

Halkın değerlerini hedef almanın ve saldırmanın hiç kimseye faydası olmayacağına dikkat çeken Özaslan, “Sürekli halka zarar vermek, yol kapatmak ve saldırgan olmak, özellikle halkın değerlerini hiçe saymak, hiç kimseye fayda getirmeyeceği gibi, tam tersine zarar verecektir. Şunu da belirtmek gerekir ki PKK’lıların hedefinde, aslında İslam ve İslami değerler var. Bölge halkının üzerinde baskı kuran bu anlayış, özellikle İslami kesimleri hedef almaktadır. Yine bu tür saldırıların faillerinin çözüm süreci  adına  hiçbir zaman yakalanmaması da bu cenahı şımartmaktadır. Özellikle camiamıza yönelik 12 yılı aşkın süredir yapılan saldırıların hiçbir zaman failleri yakalanmadı. Bu da bu grubu her geçen gün çözüm süreci adı altında daha da çığırından çıkarmaktadır. ”diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler