YAR-DER yardımlarına devam ediyor

YAR-DER yardımlarına devam ediyor

YAR DER Suriyelilerin eğitimi için açılan okulda öğretmenlik yapan öğretmenlere yardım kolisi dağıttı.

Şanlıurfa’nın Süleymaniye Mahallesinde, Suriyeli öğretmenler tarafından kiralanıp okula çevrilen binayı ziyaret eden Şanlıurfa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAR DER), öğretmenlere yardımda bulundu.

Yapılan yardımın ardında kısa bir açıklamada bulunan Yar Der Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Bilen, okulda görev yapan her öğretmen başına birer yardım kolisi getirdiklerini belirterek, “ Biz, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAR DER) olarak,  şu anda Şanlıurfa merkezde yer alan kenar mahallelerden biri olan Süleymaniye Mahallesi’nde tespit ettiğimiz yardıma muhtaç bir kurumdayız. Burası Normal bir eğitim alanı iken, fedakâr Suriyeli Öğretmenler tarafından kiralanıp Suriyeli muhtaç öğrenciler için okula çevrilmiş durumda. Dört yüz tane öğrenci ve otuz iki öğretmen ile toplamda dört yüz otuz iki kişi burada barınmakta. Biz de yapılan fedakârlık üzerine bir fedakârlık daha eklemek istedik ve her öğretmen başına bir paket olmak üzere içinde çeşitli gıda malzemeleri bulunan otuz iki yardım kolisi getirdik.” Dedi.

Ardından sözü alan Suriyeli öğretmenlerin sözcüsü Rıdvan Salih, “  Ben de YAR DER‘e, başta kendi adıma olmak üzere tüm öğretmenlerimiz ve okuldaki öğrencilerimiz olarak teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyorum.” Şeklinde teşekkürlerini dile getirdi.

Yaptığı açıklamanın sonunda hayırseverlere dua etmeyi unutmayan Başkan Yardımcısı Bilen, “Tabi bu yardım kolilerinin oluşmasını sağlayıp derneğimize çeşitli şekillerde yardımda bulunun kardeşlerimizden Allah razı olsun. Rabbim ecirlerini kat kat versin.” İfadelerine yer verdi. ( İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler