Yardım bekleyen gözleri umutsuz bırakmayalım

Yardım bekleyen gözleri umutsuz bırakmayalım

Hayırseverlerin bağışlarıyla Nijerya'da adak ve akika kurbanlarını kesip dağıtan Avrupa Yetim Eli yetkilileri, yardım bekleyen gözlerin olduğunu, Allah için o gözlerin umutsuz bırakılmaması gerektiğini kaydettiler.

Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli (İnternational Help Organization), 2019 Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında Afrika'da bulunan Nijerya ülkesinin Lagos şehrinde yaptığı yardım faaliyetlerine devam ediyor. Itele Ogun State ve çevresinde kurban etlerinin fakirlere dağıtımına ilişkin konuşan Avrupa Yetim Eli Geislingen Temsilcisi Nizamettin Aygan, yardım bekleyen gözlerin olduğunu, Allah için o gözlerin umutsuz bırakılmaması gerektiğini söyledi.      

Yüzlerce kişiye dağıtılan kurbanlar, buruk da olsa fakir ve muhtaç halkın yüzünü güldürdü.

Konuyla ilgili bilgi veren Avrupa Yetim Eli Geislingen Temsilcisi Nizamettin Aygan, "Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli olarak 'Ramazan 2019' programı dahilinde Afrika'nın Nijerya ülkesindeyiz. Bizlere şükür, adak ve akika kurban vekaletlerini veren kardeşlerimizin kurbanlarını kestik ve ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Bu güzel ayda bu güzel ana vesile olan tüm hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Allah-u Teâlâ bu ayın hürmetine bire bin versin ve nice güzellikleri kendilerine ihsan etsin." dedi.

Afrika denilince; yokluk, sefalet ve kimsesizliğin akla geldiğini dile getiren Aygan, "Afrika'nın durumu gerçekten öyledir. Bizler gelip birebir şahit olmuşuz. Yapılan hayırların ne kadar makbul olduğunu Elhamdülillah birebir şahit olduk. Kestiğimiz adak ve akika kurbanlarını paketleyip mağdurlarımıza dağıttık. Allah-u Teâlâ yapılan hayırları tekrardan kabul ve makbul eylesin İnşallah. Afrika Nijerya'dan tüm Müslümanlara selamlar gönderiyoruz." diye konuştu.

Hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini söyleyen Aygan, yapılacak yardımları bekleyen gözlerin olduğunu, Allah için o gözlerin umutsuz bırakılmaması gerektiğini aktardı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler