Yardıma muhtaç aileler için büyükbaş hayvan kesildi

Yardıma muhtaç aileler için büyükbaş hayvan kesildi

Adıyaman’ın Kâhta İlçesinde Kahta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardıma muhtaç aileler için 2 adet tosun kesilerek et yardımında bulunuldu.

Adıyaman’ın Kahta İlçesinde Kahta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 adet tosun kesilerek eti, öksüz ve yetim çocukların bulunduğu ailelere dağıtıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti kararı ile satın alınan 2 adet tosun Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya'nın katıldığı törenle kesildi.

Tosunlar Kahta Belediyesi mezbahanesinde 2 veteriner hekim gözetiminde, dualar eşliğinde kesilerek her bir aileye 6 kilo et verilmek üzere paketlendi. Et paketleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelleri tarafından hak sahibi ailelerin adreslerine götürülerek teslim edildi.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul ailelere yardım faaliyetlerinin devam etmekte olduğunu belirtti. Kaya, “Satın alınan 2 adet tosunun etlerinin dağıtımı ile birlikte Ramazan ayında toplam bin 614 aileye 150'şer TL nakdi para yardımı, şehit ve gazi ailelerine 500'er TL nakdi para yardımı ve 125 yoksul aileye gıda paketi yardımı olmak üzere ayni ve nakdi yardımlar yapıldı.” şeklinde konuşarak ayni ve nakdi yardım faaliyetlerine bundan sonra de devam edileceğini belirtti. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.