Yargının içinde kamplaşmalara izin vermeyeceğiz

Yargının içinde kamplaşmalara izin vermeyeceğiz

Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları İle İdari Yargı Hâkimleri Kura Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yargının içinde kamplaşmalara, hizipleşmelere, hele hele yasa dışı örgütlenmelere kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları İle İdari Yargı Hâkimleri Kura Töreni'ne katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Diğer kurumlarımız gibi, yargımızın içinde de kesinlikle kamplaşmalara, hizipleşmelere, hele hele yasa dışı örgütlenmelere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bize şu veya bu şahsın, grubun, ekibin emrinde değil, sadece ve sadece devletinin, milletinin emrinde, kanunların gösterdiği istikamette görev yapacak hâkimler, savcılar, adliye personeli lazım.  Bağlılığı devlete olmayacak, adına hüküm verdiği milletine hizmet için çalışmayacak, tek ölçüsü hukuk ve adalet olmayacak hiç kimseye, o kutsal çatı altında yer yoktur." ifadelerini kullandı.

"Suriye krizinin yükünü Türkiye'nin üzerine yıkanlar adaletsizlik örneği sergiliyor"

"Afrika'dan Balkanlara, Asya'dan Akdeniz'e kadar her yerde gördüğümüz adaletsizliklere karşı mücadele ediyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye krizinin tüm insani yükünü Türkiye'nin üzerine yıkanlar, yük paylaşımından kaçarak burada da bir adaletsizlik örneği sergiliyorlar. Sınırlarını kapatarak mültecileri Akdeniz'in derin sularında ölüme terk ederek kendi güvenliklerini sağladıklarını düşünenlerin, elbette adalet umurlarında olmaz. Ama bu çarpıklık sürdürülebilir değildir. Hayatları kararan masumların feryadı ve ahı, eninde sonunda, bu felaketin müsebbiplerinin rahatlarını kaçıracaktır. Ben buna inanıyorum. Biz, kendimizle birlikte tüm mazlumların ve mağdurların sesi, nefesi, güvencesi olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Milletimizin yaptığı fedakârlığın, gösterdiği sabrın gayet iyi farkındayız. İnşallah bunların hiçbiri boşa gitmeyecektir. Bölgesel ve küresel değişimin ayak sesleri, sağırlaşmış kulakların, nasırlaşmış vicdanların dahi duymazdan, görmezden gelemeyeceği kadar güçlenmiştir. Türkiye, Allah'ın izni ve yardımıyla, bu süreçten alnının akıyla çıkacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.