Yargıtay ve Danıştay'a atanan 144 üyenin listesi

Yargıtay ve Danıştay'a atanan 144 üyenin listesi

Bugün toplanan HSYK Genel Kurulu, Yargıtay ve Danıştay'a 144 yeni üye seçti

HSYK Genel Kurulu bugün,  fiilen 17 görev yılını doldurmuş 3 bin 825 hakim ve savcı arasından tayin edilecek yüksek yargı üyeleri seçmek için toplandı. Kurul, 144 yeni üye seçti.

Genel Kurul'da 12 ve daha fazla üyenin oylarını alan hakim ve savcı adayları Yargıtay ve Danıştay'a atandı.

Konuyla ilgili HSYK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: Yargıtayda boş bulunan 15 (onbeş) üyelik kadrosu ile 02/12/2014 tarih ve 6572 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla ihdas edilen 129 (yüzyirmidokuz) üyelik kadrosuna Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunun 15/12/2014 tarihli toplantısında seçim yapılmıştır.

Yargıtay Üyeliğine seçilen meslektaşlarımıza başarılar diler, yeni görevlerinin ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

YENİN ATANAN İSİMLERİN TAM LİSTESİ

media.dunyabulteni.net/file/2014/yargitay-uyeleri.pdf

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Seçimin tamamlanmasının ardından beş gün içinde bu Kanunla ihdas edilen daire başkanlığı kadroları için seçim yapılacak. Seçimin tamamlanmasından itibaren beş gün içinde ise Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu yeniden belirlenecek.

Yeni oluşan Birinci Başkanlık Kurulu, iş durumunu dikkate alarak daireler arasındaki iş bölümünü yeniden belirleyecek ve buna ilişkin karar derhal Resmi Gazete'de yayımlanacak. Bu karar, yayım tarihinden itibaren on gün sonra uygulanmaya başlanacak.

Birinci Başkanlık Kurulu, iş bölümüne ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren on gün içinde, dairelerin iş durumunu ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Yargıtay daire başkanları, üyeleri ve tetkik hakimlerinin hangi dairelerde görev yapacağını yeniden belirleyecek.

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunun iş bölümü kararı uygulanmaya başlayıncaya kadar bu Kanunla yapılan değişiklikten önceki iş bölümüne ilişkin hükümler uygulanmaya devam edilecek.

Yeni iş bölümüyle dairesi değiştirilen dava dosyaları, görevlendirme yapılmasından itibaren on gün içinde mevcut halleriyle ilgili daireye gönderilecek.

DANIŞTAY’DA DA SEÇİM YAPILACAK

Danıştay üyelerinin seçimin tamamlanmasının ardından beş gün içinde bu Kanunla ihdas edilen daire başkanlığı kadroları için seçim yapılacak.

Başkanlık Kurulu, iş durumunu dikkate alarak daireler arasındaki iş bölümünü yeniden belirleyecek ve buna ilişkin karar derhal Resmi Gazete'de yayımlanacak. Bu karar, yayım tarihinden itibaren on gün sonra uygulanmaya başlanacak.

Başkanlık Kurulu, iş bölümüne ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren on gün içinde, kurulların ve dairelerin iş durumunu ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Danıştay daire başkanları, kurullarda ve dairelerde görev yapan Danıştay üyeleri ve tetkik hakimlerinin hangi kurul ve dairelerde görev yapacağını yeniden belirleyecek.

Başkanlık Kurulunun iş bölümünün belirlenmesine ilişkin kararı uygulanmaya başlayıncaya kadar bu Kanunla yapılan değişiklikten önceki iş bölümüne ilişkin hükümler uygulanmaya devam edilecek.

Yeni iş bölümüyle dairesi değiştirilen dava dosyaları, iş bölümüne ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren on gün içinde ayrıca bir karar verilmesine yer olmaksızın listeye bağlanmak suretiyle mevcut halleriyle ilgili daireye devredilecek. İş bölümü kararı sonrası Danıştaya gelecek olanlarla karar düzeltme ve yargılamanın yenilenmesi dahil kanun yollarına konu edilerek bozulan dava dosyaları iş bölümü kararıyla görevleri belirlenen dairelerce sonuçlandırılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 9 ÜYE ATADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştaya 9 üye atadı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilgili kanun gereği Danıştay üyelerini seçtiği bildirildi.

Buna göre Erdoğan, Danıştay üyeliklerine, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü Ali Ürker, Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü eski 1. Hukuk Müşaviri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Hukuk Dairesi Başkanı Fatih Mehmet Alkış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlker Sert, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü İsmail Kalender, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Ballı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eski Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç, Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ Genel Müdürü Osman Tural, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Taha Erdinç Bülbül ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Zeynep Kenan'ı seçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.