Yargıtay Yasin Börü davasını birleştirdi

Yargıtay Yasin Börü davasını birleştirdi

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesiyle ilgili 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı dava ile aynı olaylara ilişkin 18 yaşından küçük 6 kişi hakkındaki davayı, Yargıtay birleştirilme kararı verdi.

Yargıtay, 6-7 Ekim saldırılarda Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP’liler tarafından katledilmesiyle ilgili 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı dava ile aynı olaylara ilişkin yaşı 18'den küçük, 6 kişi hakkındaki davanın birleştirilmesine karar verdi.

18 yaşından küçük 6 kişi hakkında Diyarbakır'da açılan dava, Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine nakledilmiş, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, bu davanın Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan, Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesiyle ilgili 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı dava ile birleştirilmesine karar vermişti.

Ancak 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinin birleştirmeye muvafakat vermemesi üzerine dava dosyası, davaya bakacak mahkemenin belirlenmesi için Yargıtay’a gönderilmişti. 6 çocuğun tutuksuz yargılandığı dava Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Hatırlanacağı üzere 6-7 Ekim olaylarında ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz PKK/HDP’liler tarafından vahşice katledilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler