Yarım Elma Çocuk Kulübünün mezuniyet töreni düzenlendi

Yarım Elma Çocuk Kulübünün mezuniyet töreni düzenlendi

​Mardin'in Mazıdağı ilçesinde eğitim faaliyeti yürüten Yarım Elma Çocuk Kulübünde okuyan çocuklar için mezuniyet töreni düzenlendi.

Mazıdağı Eğitim-Der bünyesinde faaliyet gösteren Yarım Elma Çocuk Kulübünde okuyan 8'i kız, 6'sı erkek 14 çocuk için mezuniyet töreni düzenlendi.

Mimar Sinan İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen törene; dernek ve kulüp yetkilileri, eğitimciler ve veliler katıldı.

Mezuniyet töreni kapsamında, kulüpte bir yıl boyunca eğitim gören 4-6 yaş aralığındaki minikler, Kur'an-ı Kerim'den ezberledikleri sureleri okudular. Ayrıca, okunan ilahilere eşlik ederek gösteri yaptılar.

Törende yapılan konuşmalarda Allah-u Teala ve Hazreti Muhammed'i seven bir neslin yetiştirilmesinin önemine dikkat çekilerek küçük yaşlarda buna başlanması gerektiği ifade edildi.

Kulüp yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, yıl boyunca Kur'an-ı Kerim, ahlak, akâid, sure ve Esma'ul Hüsna ezberi gibi eğitimleri verdiklerini bunun yanı sıra oyunlar, aktiviteler gerçekleştirdiklerini anlattı.

Çocuklara sadaka bilinci vermek için "sadaka ağacı" uygulamasını yaptıklarını belirten kulüp yetkilileri, bu kapsamda bin 315 TL toplandığını ve toplanan bu paraların Arakanlı mazlum Müslümanlara ulaştırılması için Mardin Umut Kervanına teslim edildiğini söyledi. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.