Yarım kalan cami yardım bekliyor

Yarım kalan cami yardım bekliyor

Batman Belde Mahallesinde kaynak bulunamadığı için yarım kalan Asrı Saadet Camii inşaatı hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Batman merkez Belde Mahallesinde inşa edilen çok amaçlı Asrı Saadet Cami inşaatı, maddi kaynakların yetersizliği nedeniyle durma noktasına geldi.

Fırat Caddesinde üzerinde bulunan ve yapımı devam eden Asrı Saadet Camisinin yapım işlerini takip eden hayırseverlerden Kasım Derin ve Şehmus Bayram, cami inşaatı çalışmalarının hızlandırılması için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Cami inşaatıyla ilgili bilgi veren Kasım Derin, inşaatın bir buçuk yıl önce yapılmaya başlandığını belirterek, “Bizim mahallede cami, Kur'an Kursu ve taziye evi gibi birçok eksiğimiz vardı. Mevcut ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde bir temel atıp cami yapımına başladık. Camiyi bu hale getirene kadar ortalama bir buçuk milyon TL civarı bir harcama yapmışız. Şimdi bir bütçemiz olmadığı için sıkıntıdayız. Tüm yetkililere, kurumlara, iş adamlarına ve hayırseverlere sesleniyoruz! Bizlere destek olsunlar. Şu anda en az 600-700 bin liraya ihtiyacımız var. Para olmadığı için birçok işin yapımı durmuş durumdadır." dedi.     

Yardımseverlerin yapacakları yardımlara ihtiyaçları olduğunu kaydeden Derin, "Camimiz çok amaçlı olacak. Caminin içerisinde alt kat erkek-bayan taziye evi, Kur'an Kursu, bayanlar için cami, bayan ve erkekler için caminin her iki tarafında lavabolar var. Alt kat alanı bin metrekaredir. Üst kat 700 metrekare alana sahiptir. Camimiz ortalama 2 bin kişilik hatta daha fazladır. Bazı camiler bir iş adamı çıkıyor her masrafı üzerine alıyor. Bizim camide öyle bir kişi daha çıkmamış. Yaptıklarımızın hepsi vatandaşlarımızın yardımlarıyla yapıldı." ifadelerini kullandı.

Cami yapımının maddi sıkıntılar yüzünden durduğunu belirten hayırseverlerden Şehmus Bayram ise şöyle konuştu:

"Belde Mahallesinde yapılan camimiz için mahalle sakinlerine sesleniyoruz! Herkesin bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Mahallede bulunan her evden gelecek olan 10 lira aylık ile milyonlarca para toplanır, bu işte yarım kalmaz. Bu hayır işine duyarlı olalım. Halkımız bizlere yardımcı olsun camimizi hemen bitirelim.  Valimize de sesleniyoruz. Valimiz bize yardımcı olsun."

Bayram, yardım yapmak isteyen hayırseverlerin Asrı Saadet Cami için Halk Bank yardım Hesap No: 067516000158 – TR120001200967500016000158 veya hayırsever Kasım Derin'in 0 530 637 85 02 telefonuna müracaat etmelerini istediler.

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler