Yarım kalan eğitim hayallerini gerçekleştirmek istiyorlar

Yarım kalan eğitim hayallerini gerçekleştirmek istiyorlar

​Gaziantep’te yarım kalan eğitim hayatlarını tamamlamak için kendileri için açılan açık öğretim kurslarına katılan kadınlar, yarım kalan hayallerini çocukları yaşıtında olan öğrencilerden aldıkları eğitimle gerçekleştirmek istiyorlar.

Gaziantep’te başlatılan “Kent Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi” çerçevesinde kendileri için aile merkezinde açılan açık öğretim kursuna katılan kadınlar, çocukları yaşıtındaki öğrencilerden aldıkları eğitimle yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek ve diploma sahibi olmanın çabasını veriyorlar.

Şehitkamil ilçesine bağlı Beykent Mahallesi’ndeki Çamlıtepe Aile Merkezinde açılan kursa katılan kadınlar, proje kapsamında Gaziantep Üniversitesi’nden (GAÜN) merkeze gelen öğrenciler tarafından eğitim alıyor.

Kent Gönüllüsü Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Birinci Sınıf Öğrencisi Tuğba İnal, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk döneminde okuyamamanın üzüntüsünü hayatlarının her döneminde hisseden kadınlara eğitim verdiklerini söyledi.

“Toplumun yapıtaşı ailedir”

Ailenin toplumun temel taşı olduğunu vurgulayan İnal, bir toplumu geliştirmenin, ailenin eğitilmesiyle mümkün olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bugün bir toplumu eğitmek aslında aileden geçiyor. Biz biliyoruz ki toplumun yapıtaşı ailedir. Ailede de temel kavram temel unsur bizim gözümüzde annedir. Bizler anneyi eğiterek bilinçlendirerek aileyi kalkındırmayı aileyi de kalkındırarak da bir toplumu yüceltmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda gönüllü bazı çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarında asıl amacı kursumuza gelen annelerimiz, teyzelerimiz, kız kardeşlerimiz kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmesi, kendilerine güvenmesidir. Çünkü özgüven çok önemlidir. Bir annenin özgüvenin oluşması demek bir ailenin ve toplumun özgüvenin oluşması demektir.”

İnal, “Biz bu bağlamda annelerimize ve teyzelerimize elimizden geldiği kadar burada yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kendilerine aynı zamanda manevi desteğimizi de sunuyoruz. Biz aslında şöyle bir anlayışla yola çıkıyoruz; bir mum diğer mumu tutuşturmakla aslında ışığından hiçbir şey kaybetmez. Bundan dolayı bizler bugün karanlıkları aydınlatmaya geliyoruz.”dedi.

Eğitim fırsatını kaçırmış ve yarıda bırakmış olan kadınların yarım kalan eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı olabilme hedefiyle yürütülen projesi ile ilgili de bilgi veren İnal, “Kendilerinin açık öğretim dediğimiz grupları var. Bugüne kadar eğitimlerini tamamlayamamış, hayat her zaman insanın yüzüne gülmüyor, bir takım şeyler yolunda gitmeyebiliyor. Fakat bunların telafisi mümkündür. Bizler nasıl ki anne ve babalarımıza muhtaç isek onların emekleri ve yardımları sayesinde bugünlere gelebildiysek buda onlara vefa borcumuzdur. Kendilerinin eğitimlerini ve kişisel gelişimlerini elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda açık öğretim dersleri konusunda da akıllarına takılan her hangi bir konu ve soru varsa bunlara açıklık getirmek suretiyle her hafta belirli gruplarla ve gönüllü arkadaşlarla buraya geliyorlar ve bu projeyi gerçekleştiriyorlar.”ifadelerini kullandı.

Kursa katılan Demet Yılmaz, “Açık öğretim lise okuyorum. Bu uygulama belediyemizin uyguladığı bir uygulamadır. Eksik olan ve anlamadığımız konuları burada çok iyi anlayacağımızı düşünüyoruz. Bizim için çok verimli bir kurs oldu. Yetkililere teşekkür ediyoruz. Bu kurs gerçekten de bizlere güzel şeyler katıyor. Bu şekilde devam edeceğiz derslerimiz çok iyi gidiyor. Bilmediğimiz konuları da hocalarımıza soruyoruz ve gayet güzel bir şekilde bize anlatıyorlar. Liseye de yeni geçtim. Bir senedir de bu kursa geliyorum, bilmediğim dersleri pekiştirmem adına benim için çok güzel bir şey oldu.”diye konuştu.

Kurs sayesinde hayatında önemli değişimlerin yaşandığını belirten Cansu Doğan ise, “Buraya geldiğim için çok mutluyum ileride bir meslek sahibi olmak çok güzel bir şey burada Anlamadığımız konuları ve bilmediğimiz dersleri istiyoruz Bu kurs bizim için çok güzel oluyor. Üniversiteden gelen öğrencilerimiz sayesinde hayatta bir yerlere varırız, buraya geliş amacımız budur. Hayatımızda böyle bir imkan daha önce olmadı. Bu kurslar sayesinde özgüven kazandık. Artık gelecekten daha umutluyuz.”diye belirtti.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler