Yaşadığımız sıkıntıları her platformda dile getirmeliyiz

Yaşadığımız sıkıntıları her platformda dile getirmeliyiz

HÜDA PAR’a yapılan ziyarette konuşan MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter, yaşanan sıkıntıları çözümü için her sorunların platforma dile getirilmesi gerektiğini söyledi.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Teşkilatı'na ziyarette bulundu. Karşılıklı iyi temenni ve dileklerle gerçekleşen ziyaret yaklaşık bir saat sürdü.

Ziyarette; bölgenin sorunları, Kürt meselesi ve yerel seçim konuları hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Bölgenin sıkıntılarıyla ciddi bir şekilde ilgilenilmediğini söyleyen Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunun Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter, "Gördüğümüz kadarıyla belediyelere talip olan kimseler yerel yönetimi ele aldığında maalesef çıkar ve maddi menfaat peşinde koşturmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Yolsuzluk, hırsızlık olmazsa ve herkes işinin hakkını vererek çalışsa yaşadığımız sorunlar ve sıkıntılar 4 yılda kolay bir şekilde halledilebilir. Elimizi vicdanımıza koyup yaşadığımız sıkıntıları her platformda dile getirmeliyiz ki çözüm bulunsun." dedi.

"Biz her platformda görüştüğümüz siyasi parti temsilcileriyle, STK’larla, bazen bürokratlara önerilerimizi, taleplerimizi ve toplumuzun ihtiyaçlarını dile getiriyoruz." diyen Öter son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan yanlışları eleştiriyor, atılan doğru adımlara da destek veriyoruz. İnsanı kendi düşüncesinden ötürü dışlamak hoş görülmemiştir. Allah’u Teâlâ (Celle Celaluhu) insanları farklı tarzda, ırkta, dilde ve renkte yaratmıştır. Birbirimizi kabul etmemiz, birbirimize tahammül edebilmemiz için Rabbimiz bizi böyle yaratmıştır. Rabbimizin tecellisi bu doğrultudadır. Allah’u Teâlâ tek bir ırkı, tek bir rengi, tek bir dili kabul etmez. İmtihanımızın gayesi de bir arada yaşamak birbirimizi kabul etmek hoşgörü ve anlayış içinde yaşamaktır. Farklılıklara Allah’ın tecellisiyle bakmamız gerekir."

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek şöyle konuştu:

"Halkımızın yaşadığı sorun ve sıkıntılar karşısında çözüm mercilerinin rant peşinde olduklarını müşahede ediyoruz. Genelde Türkiye özelde bölgemiz halkı, siyasi rant peşinde olmayan gerçekten halkına hizmet edebilecek herhangi bir menfaat peşinde koşmayacak bir alternatif üretilmelidir. Biz de imkânlarımızın elverdiği ölçüde halkımızı ara ara ziyaret edip sorunlarını ve sıkıntılarını dinliyoruz. Bu sorun ve sıkıntıları kamuoyu ile paylaşıp yetkili mercilere bildiriyoruz. Halkımızın desteklediği, amacı halkına hizmet etmek olan bir alternatif oluşursa Meclis'te halkımızın sesi olacaklar. Diğer siyasi partiler de bu oluşumu görüp ciddiyetini kavradıktan sonra kendilerine çeki düzen vermek zorunda kalırlar."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.