“Yasalar sadece sesi çıkanlar için mi uygulanıyor”

“Yasalar sadece sesi çıkanlar için mi uygulanıyor”

Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Hasan Tilki’ye, cezaevi savcılığı tarafından eşinin cenazesine katılmasına izin verilmeyişine ailesinin tepkisi devam ediyor. Hasan Tilki’nin ailesi yasaların sadece sesi çıkanların sesi olduğunu belirtti.

Camide Kur’an dersi verdiği için, polis tarafından gözaltına alınan ve günlerce işkence gören Hasan Tilki’nin ailesi vefat eden ve 6 yıldır görüşüne gelemeyen eşinin cenazesine katılmasına izin verilmeyişine tepki gösterdi.

14 yıldır cezaevinde bulunan Hasan Tilki’nin kardeşi M.Emin Tilki hukuksuzluğa dikkat çekerek yasaların sadece sesi çıkanlar için uygulandığını belirtti.

M.Emin Tilki, ağabeyinin 2000 yılında İslami davadan dolayı cezaevine girdiğini ifade ederek, “Hanımının hiç bir hastalığı yoktu bu süre içerisinde astım, kalp rahatsızlığı, siroz başladı ve hastalığından dolayı ağabeyimin görüşüne 6 yıldır gidemiyordu. ’’diyerek yengesinin mağduriyetten dolayı çok sıkıntılara duçar olduğunu söyledi.

En doğal haklarını kullanmak için verdikleri dilekçeye, aldıkları cevapla adeta şoke olduğunu dile getiren M.Emin Tilki, hukuksuzluk sürecini şöyle anlattı: “Cezaevlerindeki mahkûmların ailesinin vefatından dolayı taziyeye gitme hakkı yasasından bizde faydalanmak için cezaevi savcısına gerekli evrakları faks yolu ile yolladık. Ertesi gün polis bizim eve gelip, abimin ‘taziyeye gelmesinde bir sıkıntı olup olmayacağını, düşmanları var mı’ diye sorular sordu bizde hiçbir sıkıntı olmayacağını söyledik. Ardından biz de polislere, ‘ağabeyimin taziyeye yetişebilir mi’ diye sorduk polis bize inşallah yetiştiririz diye söyledi. Polis olur raporu vermesine rağmen savcının neden izin vermediğine bir anlam veremedim.”

M.Emin Tilki daha sonra, “Bu yasalar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ise ve biz de bu ülkenin vatandaşları isek bu kanundan biz de yararlanmak istiyoruz’’ diyerek yetkililere seslendi.

Yapılan hukuksuzluğun hiçbir vicdana sığmayacağını sözlerine ekleyen Hasan Tilki’nin yeğeni Osman Sülün ise dayısına yapılan haksızlık ve hukuksuzluğu şu ifadeler ile dile getirdi: “Pazartesi günü cezaevi savcısı ile görüşmek için Osmaniye’ye gittik, fakat cezaevi savcısını göremedik. Biz de Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmek istedik ama savcı bizimle görüşmek istemedi. Biz de orada diğer savcılarla görüştük, izin verilmemesinin sebebini sorduk bize kararı gösterdiler.”

Osman Sülün görüştüğü savcının kendilerine gösteren karar metnin altında Süleyman Tuna Dikmen isimli savcının imzası olduğunu ifade ederek, güvenlik nedeniyle izin verilmediğini söyledi.

Verilen kararın gerçekten düşündürücü olduğunu ifade eden Sülün, “Adana terör bölgesi de bizim mi haberimiz yok. Adana OHAL bölgesi ilan edildi de biz mi bilmiyoruz ‘’diyerek kararı sert bir dille kınadı.

Sülün son olarak bu tür hukuksuzluklardan bıktıklarını dile getirerek, “Buna sebep olanları Allah’a havale ettik.” Hukuksuzluğa tepki gösterdi. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.