​Yaşanan huzursuzluklar ancak Hazreti Peygambere uymakla biter

​Yaşanan huzursuzluklar ancak Hazreti Peygambere uymakla biter

​Bingöl’de düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan ilhi ses sanatçıları ve kimi vatandaşlar, İslam coğrafyasında yaşanan huzursuzlukların Hazreti Muhammed'e uymakla biteceğine işaret ettiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl Temsilciliği tarafından,  “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed” temasıyla düzenlenen  “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğine katılan ilahi ses sanatçıları ile kimi vatandaşlar, etkinliği değerlendirdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfının değişik illerde düzenlediği programlara katılıp, sesiyle katkı sunan ilahi ses sanatçısı Hikmet Kıyançiçek, nisan ayının gelmesiyle beraber, her tarafı manevi bir atmosferin sardığını belirtti. 

Kıyançiçek, “Yaklaşık 40 günlük bir sürede bu manevi havayı hep birlikte yaşıyoruz. Nisan ayının gelmesiyle birlikte gerçekten bölgeyi bir mutluluk sarıyor. Bölgeyi bir Muhammed'i Sevda sarıyor.  Haliyle insanların Peygamberimize   (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) gösterdiği bu teveccühü de göz önünde bulundurursak, hakikaten Hazreti Muhammed denildiğinde Müslümanların imanlarının, harekete geçtiğini fark ediyoruz.  Özellikle bu nisan ayında bunu daha görünür bir şekilde görüyoruz.  Halkımızın bu programlara iştiraki, teveccühü daha fazla olunca ve bu da ayrı bir mutluluk veriyor.” ifadelerini kullandı.

“Meydanlarda halkın Hazreti Muhammed’e olan sevgilerini görüyoruz”

Sanatçılardan Burhan Cebba ise şunları söyledi: “Peygamber Sevdalıları tarafından 10 yılı aşkındır bu programlar yapılıyor. Mevlid etkinlikleri, daha çok bayram havasında geçiyor. İnsanların, halkın ve toplumun Peygambere olan sevdasını görüyoruz. Ona olan sevgilerini fiiliyatta göstermeleri bizi çok memnun ediyor. Hazreti Peygambere gerçek bir sevgi ile bağlanmışsak, Allah bizi sevmiş demektir.  Halk, Peygambere olan sevgisini dile getirmek için meydanlara koşuyor. Çok güzel, farklı bir atmosfer oluyor.  Söz konusu Hazreti Muhammed olunca, yaşlısından, gencine, engellisine ve halkın her kesimden insanlar buralara akın edip geliyor. Bu manzara bizleri sevindiriyor.”

Mevlithanlardan Rıdvan Kıyançiçek ise şunları söyledi: “Programı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına çok teşekkür ediyoruz.  Allah kendilerinden razı olsun.  Açıkçası güzel şeylere vesile oluyorlar. Biz her sene olduğu gibi mevlit okumaya çalışıyoruz.  Mevlid ve İlahilerle manevi atmosferin oluşması için çalışıyoruz. Peygamberi anlamak ve Peygamberin hayatını öğrenmeye vesile olanlardan Allah razı olsun.”

“Allah'ın izniyle, Muhammedî Sevda her geçen gün artıyor”

Mevlithanlardan Musa Yararlı, “Muhammedî Sevda her geçen gün Allah'ın izniyle artıyor ve artacakta.  Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ile başlamak istiyorum.  Çünkü böyle manevi ve güzel bir programı Bingöl ve Türkiye'nin hemen hemen her kentinde düzenlemeye çalıştıkları için kendilerini tebrik ediyorum. Bizlerde âcizane bu programlarda görev alıyoruz. Bu programlarda görev almak bizim için tarifsiz bir duygu olsa gerek. Manevi anlamda bizlere bir şeyler katıyor. Bu programların; Ümmetin, Müslümanların, birlik ve beraberliğine vesile olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Sanatçılardan Ömer Akgün de düzenlenen programların çok güzel olduğunu belirterek, katılan herkesten Allah'ın razı olması temennisinde bulundu.

Mevlithanlardan Ayetullah Atila, “Her sene olduğu gibi bu sene de mevlid etkinliğindeyiz.  Muhammedî sevda gün be gün artıyor. Herkes bir şekil katkı sunuyor. Hava yağmurlu olmasına rağmen insanlar geri durmayıp yine buralara gelmişler. Allah razı olsun onlardan.” dedi.

Müzisyen Arcan Şenlik ise şunları söyledi:  “Öncelikle organizasyonda emeği geçen Peygamber Sevdalıları Vakfına çok teşekkürlerimi arz ediyorum.  Allah hayrını kabul etsin diyorum.  İnşallah nasip olursa bu yıl ve önümüzdeki yıllarda yine bu programı icra etmeye devam edeceklerdir. İnşallah elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız. Bu işi beraber organize etmeye yürütmeye çalışacağız.”

Mevlid etkinliğinde görevli olan Şefik Börü de “Hizmet ettiğimiz ve uğruna çalıştığımız kişi Hazreti Peygamberdir. O yüzden çok çok heyecanlıyız. Etkinliğimiz bir bayram havasında geçiyor. Bu programlardan amaç;  Hazreti Peygamberi anlamak ve onun sünnetini yaşamak için yapılıyor. Rabbim O’nun hayatını yaşamayı, ona gereği gibi uymayı bizlere nasip etisin.” diye konuştu.

Etkinliğe Karlıova ilçesinden katılan Hasan Bider, “Buraya Karlıova ilçesine bağlı Ciligöl köyünden katıldım. Allah ve Hazreti Muhammed’in istediği şekilde yaşamamız lazım. Onların razı olacağı şekilde hayatımızı sürdürmemiz gerekiyor.” dedi.

Toplumun her zamankinden daha fazla Hazreti Muhammed'e muhtaç olduğunu vurgulayan Bayram Girişen, "Bugün insanlık her zamankinden daha fazla ona muhtaçtır. Her şeyden daha önemlisi Peygamberi tanımak ve Peygamberin anlattığı tevhid dini ile onun güzel ahlakıyla toplum ahlaklanırsa,  toplumdaki bütün olumsuzluklar en asgariye indirecektir. Bugün ekmek, suya nasıl muhtaç isek, Hazreti Peygamber’in (aleyhisselatu ve sellem) ahlakına, sünnetine o derece muhtacız.  Peygamberi örnek almayan bir hayatın, toplumun ne hale getirdiğini görüyoruz. Bakıyoruz Peygamber gelmiş birbirleriyle düşman olan bütün kavimleri kardeş kalmıştı. Onları birbirleriyle barıştırmıştır. Bugün yaşanan huzursuzluklar ancak Hazreti Peygamberin sünnetine, ahlakına, yaşantısına ihtiyacı vardır. Tek ilaç;  Peygamberin ahlakidir.  Peygamberin sünnetidir.  Peygamberin yaşantısıdır.  Eğer insanlık ona sarılırsa, bugünkü bütün musibetlerden kurtulacaktır.”  dedi.

“Mevlid etkinlikleri Müslümanların kaynaşmasına vesile oluyor”

Solhan ilçesinden katılan vatandaşlardan Abdullah Öğüt de Mevlid etkinliğinin yapılmasında katkısı olan herkesten Allah razı olsun.  Bu programların, Müslümanların birliğine beraberliğine vahdetine vesile olduğunu bizzat şahit olduk.  Birçok yerlerde Müslümanların kaynaşmasına vesile oluyor. Bunların devamında daha güzel şeyler olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler