Yasin Börü davası 7 Kasım’a ertelendi

Yasin Börü davası 7 Kasım’a ertelendi

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı davada, mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 7 Kasım 2016’ya erteledi.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin açılan 19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 8’inci duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 7 Kasım 2016’ya erteledi.

Önceki duruşmada istenen belgelerin bir kısmının mahkeme heyetine geldi. Sanıkların birçoğunun, mahkeme başkanının geçmiş duruşmada sanıkların mahkemeye katılması gerektiği husussunda verdiği karar nedeniyle bu duruşmaya katıldıkları gözlendi.

Tutuklu sanıklardan Abdulvahap Turan, Ahmet Ay, Rıdvan Baş, Hasan Aldemir ve Cihan Yıldız’ın ifadeleri, tutuklu bulundukları Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan Ses ve görüntü bilişim sistemi (SESBİS) ile alındı.

Türkçe bilmediği gerekçesiyle tercüman isteyen sanıklardan bir kısmı tercümanın olmadığı için savunmasını Türkçe verirken, bazı sanıklar da tercüman olmadığı gerekçesiyle savunma vermedi.

Mahkeme heyeti, müşteki ve sanık avukatlarının savunmalarının ardından bir sonraki duruşmayı 7 Kasım 2016’ya erteleme kararı aldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler