Yasin Börü davası vahşi saldırıyı yeniden gündeme getirdi

Yasin Börü davası vahşi saldırıyı yeniden gündeme getirdi

Diyarbakır'da, Kobani'deki saldırılar bahanesiyle geçen yıl yapılan izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve 3 arkadaşının ölümüne ilişkin davaya başlanması, vahşi saldırıyı yeniden gündeme getirdi.

Diyarbakır'da, Kobani'deki (Ayn el Arap) saldırılar bahanesiyle geçen yıl gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde, yoksul ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşının vahşice öldürülmesine ilişkin davanın başlaması, bir yıl önceki katliamı yeniden hafızalara taşıdı.

Geçen yıl Kurban Bayramı'nın 4'üncü günü bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini Bağlar ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıkları sırada izinsiz gösteri yapan grubun vahşice saldırısına ve işkencesine maruz kalan Yasin Börü (16), Hasan Gökguz (26), Ahmet Dakak (19) ve Riyat Güneş'in (28) katledilmesiyle ilgili yakalanan sanıklar, güvenlik gerekçesiyle Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

İddianamede, sanıklar hakkında, dörder kez "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", birer kez de "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma" suçlarından olmak üzere beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

O gün yaşananlar

Kurban eti dağıtmak için Bağlar ilçesinde bulunan Börü, Dakak, Güneş, Gökguz ve Yusuf Er, aynı gün HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısının ardından başlayan gösteriler sırasında bir grubun ateşli silah, taş, sopa ve kesici aletli saldırısına uğramaları sonucu sığındıkları binanın üçüncü katında linç edilmişti. 

Börü, Gökguz, Dakak ve Güneş'i linç ettikten sonra binadan atmakla yetinmeyen grup, daha sonra üzerlerinden araçla geçerek cesetlerini de yakmıştı.

Diyarbakır'da Kobani'neki saldırılar bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerle ilgili hazırlanan iddianamede de Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesi ayrıntılı şekilde yer aldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.