Yasin Börü ve arkadaşlarının firari katil zanlısı tutuklandı

Yasin Börü ve arkadaşlarının firari katil zanlısı tutuklandı

​PKK/HDP'liler tarafından 6-7 Ekim 2014 tarihli saldırılarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının firari katil zanlılarından Ersin Filizer, tutuklandı.

PKK/HDP'liler tarafından 6-7 Ekim 2014 tarihli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün firari katil zanlılarından Ersin Filizer geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da yakalandı.

Hakkında 5 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Filizer, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesine SEGBİS (Ses ve görüntü bilişim sistemi) ile ifade verdi.

Mahkemede hakkındaki ifadeleri kabul etmeyen Sanık Filizer, kendisi üzerine ifade veren sanık Mecnun Akkoyun’u tanımadığını, sanık Sedat Çoban’ı ise tanıdığını belirtti.

İfadesi alınan Filizer, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Filizer’in duruşması 27 Şubat Salı günü Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Ersin Filizer, salı günü Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 16 sanık hakkında 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, 2 itirafçı sanık hakkında 5'er kez müebbet hapis cezasına, 6 suça sürüklenen çocuk hakkında 22'şer yıl hapis cezasına, bir suça sürüklenen çocuk hakkında 5 yıl hapis cezası ile 13 sanık hakkında da beraat karar verilmişti.

Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davanın karar duruşmasında 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' ve 'Silahlı terör örgütün üye olma' suçlarından 5 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Filizer’in firari olması nedeniyle Burhan Ay ve İsa Özel ile beraber dosyası ayrılmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.