“Yasin Börü ve arkadaşlarının hesabını kim verecek!”

“Yasin Börü ve arkadaşlarının hesabını kim verecek!”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da düzenlenen miting konuşarak, CHP’nin Kürtçeyi, HDP’nin ise İslami kimliği reddettiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da düzenlediği mitingde seçmene hitap ederek, CHP’nin Kürtçeyi, HDP’nin ise İslami kimliği reddettiğini söyleyerek her iki partiyi eleştirdi.

Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da seçmene hitap eden Davutoğlu, muhalefet partilerinden CHP ve HDP’ye yüklendi.

Davutoğlu, CHP’nin Kürtçeyi, HDP’nin ise İslami kimliği reddettiğini söyleyerek, “Tevhidden nasipsizlere oy verilir mi?” diye sordu.

CHP ve HDP’nin Diyaneti kaldırmayı vaat ettiğini söyleyen Davutoğlu, “Diyaneti kaldıracaklarını söylüyorlar. Demirtaş ise ‘Allah, Kürtçe bilmiyor mu?’ diyor. Behey Gafil! Allah, Âlimdir, her şeyi bilir. Ezan kıyamete kadar susmayacaktır.” dedi.

“JİTEM ve derin devlet halkı susturamadı”

Geçmişte JİTEM ve derin devletin bu halkı susturamadığını söyleyen Davutoğlu,  örgütün tehditliyle ne Diyarbakırlıları ne de bölge insanının susturulamayacağını söyledi.

Davutoğlu, “Gereken tedbir en iyi şekilde alınır. Hiçbir Diyarbakırlı kardeşim korkmasın, hiçbir vatandaşım çekinmesin. Gitsin oyunu kime verirse versin ama mutlaka oyunu versin.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında isim vermeden Selahattin Demirtaş’ı eleştiren Davutoğlu, “Kudüs’ün, Yahudilere ait olduğunu söyleyenler bu haktan oy istiyorlar. Bunlar Diyarbakır’ı temsil edebilir mi? Diyarbakır Tevhid şehridir.” dedi.

“Yasin Börü ve arkadaşlarının hesabını kim verecek!”

HDP/PKK yandaşları tarafından 6-7 Ekim saldırılarında katledilen Yasin Börü’yü hatırlatan Davutoğlu, “6-7 Ekim’de vahşice katledilen gencecik Yasin Börü ve arkadaşlarının hesabını kim verecek!” diye sordu.

HDP/PKK’nin sadece bölgede şiddeti vadettiğini vurgulayan Davutoğlu, “HDP ne vadediyor? Şudur: 7 Haziranda biz barajı aşamazsak tekrar şiddeti, terörü getiririz, diyorlar. 5 Siirtli genç dağa kaldırıldı ve ailelerine şu mesaj gönderilmiş: Ya bizi desteklersiniz ya da bu gençleri iade etmeyiz. Ya Allah aşkına şimdi Demirtaş’a soruyorum. Bunların karşısında net bir tavır alacak mı? Arkasındakiler cevap versin. Ama hiçbirinde ses yok.” diye konuştu.

Mavi Marmara katliamının yıldönümünde şehitleri anan Davutoğlu, “Filistin ve Kudüs’ün adı anıldığında Türkiye’nin doğusu ve batısı titrer. O Şehitler, şehadete yürüdüler. O gemiye binerken Kürt, Türk, Sünni, Şia ayrımı yapmadan bindiler.” dedi.  (M. Sıddık Bilge/Ali Fidancı - İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.