Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca katledildiği davada ara kara açıklandı

Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca katledildiği davada ara kara açıklandı

Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, 6-8 Ekim olaylarında PKK’liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davasında bir kişi tahliye edilirken, Mahkeme heyeti HDP ve PKK yöneticileri hakkında suç duyurusu taleplerini ret etti

Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan 6-8 Ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca katledilmesi davasında bir kişi tahliye edilirken, Mahkeme heyeti HDP ve PKK yöneticileri hakkında suç duyurusu taleplerini ret ederken duruşma 25 Kasıma ertelendi.

Güvenlik gerekçesiyle nakledildiği Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca katledilmesi ile ilgili 22’si tutuklu, 7’si tutuksuz, 5’i firari 34 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklandı.

Tutuklu sanıkların avukatlarının, müvekkillerinin tahliyelerine yönelik beyanları dinlendikten sonra, ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Musa Yeşil, müdahillik taleplerini kabul ederken, bazı sanıkların cep telefonu sinyal ve görüşmelerine ilişkin HTS kayıtlarının istenmesi kararlaştırdı. Dosyadaki görüntü kayıtlarının netleştirilmesi, sanıkların fotoğraflarının çekilmesi ve fotoğraflar ile görüntülerin bilirkişiye verilerek, rapor alınmasını kararlaştıran heyet, yakalamalı sanıklar hakkındaki yakalama emirlerinin infazının beklenmesi, tutuklu sanıklardan Burhan Dicle'ye tahliye, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek, duruşmayı 25 Kasım 2015 tarihine erteledi.

Mahkeme çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Avukat Murat Sadak, bir kişi hakkında tahliye kararı verildiğini, taleplerinin büyük bir çoğunluğunun ret edildiğini belirtti.

Avukat Murat Sadak mahkeme heyetinin PKK yöneticileri hakkında suç duyurusu taleplerini ret ettiklerini belirterek, “Bizim taleplerimizin büyük bir çoğunluğu ret edildi. Hem insanlığa karşı olan suç bağlamandaki suç vasfını değiştirme, HDP ve PKK yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmak. Bu tür talepler ret edildi. Duruşmada 25 Kasıma ertelendi. 21 sanığın tutukluluk haline devamına karar verildi.“ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.