Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği davada 4 tahliye

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği davada 4 tahliye

6-7 Ekim Kobani olaylarında Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin davanın tutuklu olan sanıklarından 4’ü tahliye edildi.

Diyarbakır’da 6-7 Ekim’de HDP/PKK yandaşlarının sokağa dökülmesiyle başlayan olaylarda vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin davada tutuklu olarak yargılanan sanıklardan 4'ü tahliye edildi.

Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme, tensiple birlikte tutuklu sanıklardan Hasan Okçu, Hüseyin Okçu, Yıldız Doğanay ve Ahmet Biçici’nin tahliyelerine karar verdi.

Davanın ilk celsesinin de 5 Ekim’de görülmesi kararlaştırılırken, tahliyelerle 34 sanıklı davadaki tutuklu sanık sayısı 22’ye düştü.

Görülen davada sanıkların, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün katledilmesine ilişkin “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan 4’er ve “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan birer kez olmak üzere, toplam 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

İddianamede, sanıkların Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katledilmesine ilişkin "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan 4'er ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan 1'er kez olmak üzere, toplam 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.