'Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadeti kirli planı bozdu'

'Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadeti kirli planı bozdu'

PKK'nın, geçen yıl 6-8 Ekim’de Kobani bahanesiyle PKK’lılarca yapılan saldırılarda vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları, İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen programla anıldı.

PKK'nın, geçen yıl Kurban Bayramı'nın 4. gününde Kobani’nin düşeceğini  bahane ederek Türkiye’nin Güney Doğusunda dindar Kürtlere karşı başlattığı saldırılar sırasında Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Köy Der tarafından fakirlere dağıtılmak üzere hazırlanan kurban etlerini İskanevleri Semti'nde dağıttıkları sırada, şehid edilen Yasin Börü (16), Hasan Gökgöz (26), Hüseyin Dakak (19), Riyad Güneş ve aynı tarihlerde Diyarbakır’da şehid edilen Turan Yavaş, Cumali Güneş, Bingöl’de şehid edilen Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın, şahadetlerinin birinci yıldönümünde İsviçre’nin Basel şehrinde düzenlenen programla anıldı.

Programda konuşan Molla Yahya Yılmaz, Yasin Börü ve arkadaşlarının şahadetinin Amerika ve İsrail'in bölge üzerindeki kirli planını bozduğuna dikkat çekti.

Program Avrupa Âlimler Birliği üyesi Abdulvahap Yıldız’ın  Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra cami müdavimlerden Hasan Kuyuldar, şehitleri konu alan duygulu bir makale okudu. Hemen akabinde Türkçe ve Kürtçe okunan ezgilerin ardında,n konuşmasını yapmasını yapması için Avrupa Alimler Birliği üyesi Yahya Yılmaz mikrofona davet edildi.

“Yasin Börü'nün şahadeti kirli planı bozdu”

Sözlerine Bakara Süresi’nin 154. okuyarak başlayan   Yılmaz, Yasin Börü ve arkadaşlarının şahadetinin Amerika ve İsrail'in bölge üzerinde kirli planını bozduğunun altını çizerek, “Malumunuz olduğu üzere geçen yıl ülkemizde 6-8 Ekim katliamı yaşandı. Bu hadiseler sırasında pek çok Müslüman hunharca katledildi. Bunların içinden henüz çocuk yaşta olmasından dolayı Yasin Börü sembol olarak öne çıktı. Müslümanlar olarak bu yardımsever gençlerin şehid edilmelerinden dolayı büyük üzüntü duyduk, duyuyoruz. Hakikaten bu üzüntümüzü dile getirmeye kelimeler kifayetsiz kalıyor. Öte taraftan hadisenin Allah’ın (cc) muradı cihetinden bakıldığında, karşımıza bambaşka bir tablo çıkıyor. Yasin Börü ve diğer kardeşlerimizin, içinde bulunduğumuz asırda daha önce görülmemiş şekilde hunharca şehid edilmeleri, öteden beri bölge üzerinde büyük emelleri ve planları olan başta Amerika ve İsrail’in planlarını darmadağın etmiştir. Bugünlerde bölgede yeniden yakılan fitne ateşi, kandan beslenen güçlerin planların bozulduğunun en güzel delilidir.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ve sinevizyon gösterimin ardından sona erdi.

Öte yandan 6-8 Ekim katliamın birinci yıldönümü münasebetiyle Avrupa’nın çeşitli  yerlerinde anma etkinliklerinin düzenleneceği öğrenildi. (Ahmet Bayram – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler