Yasinler PKK ve FETÖ işbirliğini ortaya çıkardı

Yasinler PKK ve FETÖ işbirliğini ortaya çıkardı

HÜDA PAR Ankara Gençlik Kolları Başkanlığı, 6-8 Ekim'de PKK/HDP'liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için yaşanan vahşetin 2'nci yıldönümü basın açıklaması düzenledi.

HÜDA PAR Ankara Gençlik Kolları Başkanlığı, HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla 6-8 Ekim 2014 tarihinde PKK/HDP'liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için yaşanan vahşetin 2'nci senei devriyesi nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Partinin il başkanlığında yapılan açıklamayı HÜDA PAR Ankara Gençlik Kolları Başkanı Hafzullah Sevim okudu.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun aldığı kararla HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yandaşlarını sokağa çağırdığını hatırlatan Sevim, yaşanan olaylarda HDP/PKK cenahı özelde cami, Kur'an Kursları, İslamî STK'ları ve referansı İslam olan partimiz HÜDA PAR'a saldırıldığını belirtti.

"Yasinler PKK ve FETÖ işbirliğini ortaya çıkardı"

Devletin güvenlik güçlerinin olaylara seyirci kalması ve halkın güvenliklerini sağlama hususunda taleplerine sağır kaldığını belirten Sevim, sözlerine şöyle devam etti:

"6-8 Ekim olaylarının devam ettiği esnada polislerin olaylara müdahale etmediği ve kayıtlarda sabit olduğu gibi gelen yardım çığlıklarına cevap vermediği ortadadır. Bununla birlikte 6-8 Ekim dosyası ile ilgili yargı sürecine bakıldığında olaya ilişkin verilerin yok edildiği ve çoğu mobese görüntüsünün ise silinmesi olayın ortaklaşa yapıldığına dair kanıtlar ortaya çıkmaktadır."

"Şehit Yasin Börü ve arkadaşları Bölge ve Batıdaki sessizliği bozmuştur"

Sevim, kanıyla destan yazan şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerinin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır bölgede Müslüman halkın yaşadığı acıları ve sıkıntıların batıdaki Müslüman kardeşlerinin de görmesini sağlamıştır.Müslümanlar var oldukça ve  birbirine sahip çıktıkça bölgeyi islamsızlaştırma emellerine asla ama asla ulaşamayacağını ifade etti.

"Bölge halkı Marksist, komünist ve sosyalist yapıları istemiyor"

"Kürt halkı artık sükunet ve huzur istiyor."diyen Sevim son olarak şunları kaydetti:  "6-8 Ekimde halkımız artık Marksist,komünist ve sosyalist yapıların kendilerini kullanmasını istemiyor. Halkımız bu süreçte dostu da düşmanı da gördü. Anne ve babalar çocuklarının ölmesini istemiyor. Müslüman Kürt halkının değerleri ve manevi dinamikleri ile ters düşen şer güçler artık istedikleri gibi bölgede at koşturamayacaklardır."

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.