Yaşlı amcanın Kur'an okuma azmi gençlere örnek oluyor

Yaşlı amcanın Kur'an okuma azmi gençlere örnek oluyor

Gaziantep’te 5 yıl önce eşini kaybettikten sonra yalnız yaşayan 82 yaşındaki Hüseyin Cayib, sürekli yanında taşıdığı Kur’an-ı Kerim'i fırsatını bulduğu her yerde okuması gençlere örneklik teşkil ediyor.

Gaziantep’te 5 yıl önce eşini kaybettikten sonra yalnız yaşamak zorunda kalan ve yalnız yaşadığı için sürekli gezen 82 yaşındaki Hüseyin Cayib'in, Kur'an-ı Kerim okuma azmi gençlere örnek oluyor. Tek başına yaşadığı için sıkıldığı zamanlarda insanlar arasına çıkmayı sevdiğini belirten Hüseyin amca, sürekli yanında taşıdığı Kur'an-ı Kerim'i fırsatını bulduğu her yerde okuyarak gününün çoğunluğunu Kur’an okumakla geçiriyor.

Şahinbey ilçesine bağlı Düğmeci Mahallesi’ndeki evinde yalnız yaşayan Hüseyin amca, sıkıldığı zamanlar sürekli olarak Gaziantep Kalesi civarında gezerek yalnızlığın da verdiği sıkıntıyı bir nebzede olsa gidermeye çalışıyor.

Kur’an okumayı çok sevdiğini söyleyen Hüseyin amca, bulduğu her fırsatta Kur’an-ı Kerim okumasını, dinlemesini sevdiğini belirterek, "Kur’an okumak gibi daha lezzetli bir şey yoktur." diyerek mukaddes kitaba olan bağlılığını dile getirdi.

"Dünyaya niçin geldik ne yapacağız nereye gideceğiz bunu bilmemiz lazım"

Gençlik yıllarında Gaziantep’in tanınmış yüzlerinden Hafız Osman’dan Kur’an-ı Kerim dersi aldığını ve o günden beri sürekli her fırsatta Kur’an okuduğunu belirten Hüseyin amca, "Kur’an-ı Kerim okumak ve dini eğitim görmek dünyanın en güzel şeylerinden bir tanesidir. İnançlı insandan hiç zarar gelmez. İmanı olmayan bir insan Allah muhafaza her melaneti yapar. Onun için biz çocuklarımızı, torunlarımızı hatta kendimizi inançlı, imanlı yetiştirmeliyiz. Bu dünyaya niçin geldik ne yapacağız nereye gideceğiz bunu bilmemiz lazım. Cenab-ı Allah hepimize iman nasip eylesin. Bizi doğru yoldan ayırmasın." dedi.

"Kur’an okudukça anlatılamaz bir huzur buluyorum"

Kur’an okumaktan dolayı mutlu olduğunu, bundan daha güzel bir duygunun olmadığını belirten Hüseyin amca, "Ben Kur’an’ı okumayı çok severim. Kur’an okudukça anlatılamaz bir huzur buluyorum. Kur’an’ı okudukça, dinledikçe haz alıyorum. Anlamı ile birlikte okuyunca insan daha güzel bir tat alıyorum. Kur’an’da ibret verici ayetler var. Onun için en güzel şey Kur’an okumaktır. Kur’an’ı öğretmek, öğrenmektir. Bundan daha güzel bir şey yoktur." diye vurguladı.

Büyük bir azim ile düzenli olarak günlük Kur'an okumasını aksatmayan Hüseyin amca, eski günlerini çok aradığını da belirterek, günümüzde insanlar arasında sevgi ve saygının azalması karşısında üzüldüğünü söyledi.

"Dünya hep aynı dünya ama insan ise değişiyor"

"Hâlbuki şu dünyada iyi bir şekilde geçinsek ne güzel olur." diyen Hüseyin amca, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu dünya kimseye kalmayacak. Bu dünyanın neyine güveneceğiz. Bizler gittiğimiz yola bakmalıyız, attığımız adımı bilmeliyiz. Sadece bu dünyayı hesaplamayacağız. Ahiret hayatımızı da düşüneceğiz. Hem bu dünyayı hem ahiret hayatımızı düşünerek hareket etmeliyiz. Eskiden bu kadar huzursuzluk yoktu. İnsanların birbirine karşı saygı ve sevgileri vardı, birbirine güven vardı, hatır ve gönül vardı.

Şimdi de var, ama eskisi gibi kalmadı. Dünya hep aynı dünya, değişen bir şey yok ama insan ise değişiyor."

"Aileler çocuklarını bilinçli ve inançlı olarak yetiştirmesi lazım"

Ailelerin çocuklarını inançlı olarak yetiştirmesi gerektiğini belirterek tavsiyelerde de bulunan Hüseyin amca, "Aileler çocuklarını bilinçli ve inançlı olarak yetiştirmesi lazım. Eğer insanlar çocuklarını inançlı olarak yetiştirseler, o çocuk büyüdüğü zaman kötü bir yola bile girerse inanç olduğu için Allah aklına gelir. Dara düşse 'Cenab-ı Allah beni kurtarır' deyip Allah’a güvenir. O yüzden çocuklarımızı inançlı olarak yetiştirmeliyiz. İnsanların değişmesinin saygı ve sevginin kalmamasının bir nedeni de budur. Eskisi gibi inançta kalmadı." diye belirtti.

Kendisinin yaşının ilerlediğini de belirten Hüseyin amca, yaşlılığın her ne kadar zor olsa da kendisine göre güzel yönlerinin de olduğunu ifade ederek, "Allah can ve beden sağlığı verirse yaşlılığın da kendine göre hoş bir tarafı var. Allah yeter ki ele, ayağa düşürmesin, kimseye muhtaç etmesin. Yaşlılığın da kendisine göre güzel yönleri var." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler