Yaşlı köylü PKK tarafından darp edildi

Yaşlı köylü PKK tarafından darp edildi

Son günlerde mütedeyyin insanlara yönelik saldırılarıyla gündeme gelen PKK, Silvan'ın Dağcılar köyünde oturan Hüseyin Adiyaman adlı yaşlı bir köylüyü darp ederek köyden çıkmasını, aksi takdirde öldürüleceği tehdidinde bulundu.

DİYARBAKIR- Son günlerde yine dindar insanlara yönelik düşmanlığı ile ön plana çıkan PKK, Silvan’ın Dağcılar köyünde oturan Hüseyin Adiyaman adlı bir köylüyü darp etti. Önceki günlerde PKK’nın kendisini köyden çıkması için tehdit ettiğini söyleyen Adiyaman, köyünden çıkmadığı için PKK’li bir grup tarafından darp edildiğini söyledi.

 

“Ya bizim fikrimize geleceksiniz ya da buraları terk edeceksiniz”

PKK’nin kendisini önce ölümle tehdit ettiğini ardından dört beş kişilik bir grup ile darp ettiğini belirten Adiyaman, “PKK, onların fikrine geçmemizi istiyor. Onların fikrine geçmezsek yaşadığımız yeri terk etmemizi istiyor. PKK’nin tek sorunu İslam’dır. Bizi hedef haline getirmelerinde ki tek sebep de bizim mütedeyyin kimliğimiz ve İslami yaşantımızdır. Onlar İslam’ı kabul etmiyor. Bana ‘Hz. Muhammed kimdir?’ diyerek, Hz. Muhammed’i peygamber olarak kabul etmediklerini söylediler.  Kendi peygamberlerinin Abdullah Öcalan olduğunu söylüyorlar.” dedi.

 

“Gece saat 23.00 sıralarında evimizi bastılar”

Daha önce 2 defa PKK tarafından tehdit edildiklerini söyleyen Adiyaman, “Bizi tehdit ederek köyden çıkmamızı istiyorlar. Eğer köyden çıkmazsak bizi öldüreceklerini söyleyerek tehdit ettiler. Son olarak gece saat 23.00 sıralarında evimizi bastılar. Eğer evden dışarı çıkmazsak bizi içeride öldüreceklerini söylediler. Ben sesimi çıkarmayınca keleşnikof ile evimin camlarını kırdılar. Daha sonra dışarı çıktım. Kapıyı neden açmadığımı sorduklarında uyuduğumu söyledim.” ifadelerini kullandı.

 

“Evimden çıkarılıp ıssız bir yere götürüldüm”

Adiyaman, evinden çıkarıldıktan sonra ıssız bir yere götürüldüğünü kaydederek sözlerine şöyle devam etti: “Keleşin dipçiği ile belime vurarak beni evden uzaklaştırdılar. Bu sırada eşim arkamdan geliyordu. PKK’lı grup, eşime geri gitmezse kendisini de öldüreceklerini söyleyince eşimden eve dönmesini istedim. Tabi bunlar beni götürünce köpeklerimde onlara saldırdı. Köpeklerden kurtulmak için keleşnikofile köpeklerime ateş açtılar ama mermiler köpeklere isabet etmedi. Daha sonra evden 500 metre uzağa giderek beni yüz üstü yere yatırdılar. Yerde iken belime basıyor ve keleşnikof ile belime vurarak beni öldüreceklerini söylüyorlardı.”

 

Adiyaman, “Yerde beni darp ederek köyden çıkmam gerektiğini söylediler. Daha sonra ayağa kalkınca ‘Allah peygamber için böyle yapmayın’ deyince, bana ‘Peygamber kimdir?’ diyerek peygamberimize hakaret ettiler. Apo’nun peygamber olduğunu bana söyletmeye çalıştılar. Ardından evimi yakarak köyden çıkmamı istediler. Eğer evden çıkmazsak bizi öldüreceklerini söylediler.” açıklamasıyla, kendisine yapılan zulmü anlattı.

 

“PKK ne yaparsa yapsın dinimizden dönmeyeceğiz ve köyümüzü terk etmeyeceğiz”

Adiyaman, kendilerine yapılan her türlü kötü muameleye rağmen İslam’dan dönmeyeceklerini ve köylerinden çıkmayacaklarını vurgulayarak, “Biz onlara boyun eğmeyiz. PKK’nın en çok yapabileceği bizi öldürmektir. PKK ne yaparsa yapsın biz dinimizden dönmeyeceğiz ve köyümüzü de terk etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

“Devlet köye dönmemizi istiyorsa gelip bizi korusun”

PKK’nın yaptığı zulümler karşısında hükümetin kendilerine karşı sessiz kaldığına dikkat çeken Adiyaman, “PKK bizi tehdit etmesine rağmen asker köye gelip bizi korumuyor. Askerlere PKK’nın bizi tehdit ettiğini söylediğimizde, ‘Evinizi buradan götürün’ diyorlar. Devlet, köye dönüş projeleriyle köye dönmemizi istiyorsa gelsin bizi korusun.” diye konuştu. (Fikret Özkan  - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler