Yaşlılara sahip çıkmak devletin ve bizim en önemli önceliklerinden biri

Yaşlılara sahip çıkmak devletin ve bizim en önemli önceliklerinden biri

Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, yaşlılara sahip çıkmanın devletin ve kendilerinin en önemli önceliklerinden biri olduğunu belirtti.

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yaşlılara Saygı Haftası" nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan ve ardından yaşlıları evlerinde ziyaret eden Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, yaşlıların bu ülkenin sigortası olduğunu ve onlara sahip çıkmanın devletin ve kendilerinin en önemli önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yaşlılara Saygı Haftası" nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü önünde farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Sağlık Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında son buldu.

Yapılan açıklamada, bireylerin bağımlılık yapıcı maddelerden ve alışkanlıklardan korunması ancak yaşlıların ve aile bireylerinin sağlıklı yaşlanma konusunda farkındalık sahibi olmasıyla gerçekleşebileceğinin altı çizildi.

Açıklamada, sağlıklı yaşlanmanın sürdürülebilirliğinin yalnızca tanı ve tedavi hizmetlerinin uygun ve etkili sunumuyla değil aynı zamanda, düzenli ve sağlıklı beslenilmesi, uygun fiziksel egzersiz ve spor aktivitelerde bulunulması ile olacağı belirtildi.

"Aktif Yaşa, Sağlıklı Yaşlan' sloganıyla yürüyoruz"

Bu tür etkinliklerin her yıl düzenlendiğine dikkat çekilen Açıklamada, "Bu yılın teması Bakanlığımız tarafından 'Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma' olarak belirlenmiştir. Biz de Siirt İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza, yaşlılara saygılı olmayı, sağlıklı yaşlanan bireyler olmak için de düzenli, hareketli ve aktif bir gençlik dönemi geçirmek gerektiğini hatırlatmak için 'Aktif Yaşa, Sağlıklı Yaşlan' sloganıyla yürüyoruz. Herkesi, birçok kronik hastalığın sebebini oluşturan Düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşamaya son vermeye davet ediyoruz. Her gün en az 10.000 adım atarak sağlıkla yaşlanın diyor, etkinliğimize katılanlara teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Burada yapılan açıklamanın ardından Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, yaşlı hizmeti bakım çalışanlarıyla beraber yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

Yaşlıların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Ömür, beraberinde getirdiği çeşitli hediyeleri yaşlılara takdim etti.

"Yaşlılarımıza elimizden gelen bütün imkânları kullanacağız"

Sağlık Müdürlüğü olarak "Yeterli beslen, sağlıklı yaşlan" temasıyla yola çıktıklarını belirten Ömür, fiziki imkânı olan yaşlılarımıza spor yaptırma düşüncesinde olduklarını söyledi.

Ömür, "Ulusal yaşlılar haftası nedeni ile yaşlı bir teyzeyi ziyarete geldik. Yaşlılara sahip çıkmak devletin ve bizim en önemli önceliklerinden bir tanesi olması gerekiyor. Devlet olarak biz her zaman teyzemizin yanındayız. Kendisinin talepleri var mı? diye teyzemizi dinledik. Sağlıklı yaşayabilmesi için bazı önerilerde bulunduk. Fiziki imkânı olan yaşlılarımızın bunu gerçekleştirmeleri için elimizden gelen bütün imkânları kullanacağız. Yaşlılar var oldukça bizler huzurlu olabiliriz ve onlar var oldukça bizler mutlu yaşayabiliriz. Onlar başımızın tacıdır." dedi.

"Yaşlılarımıza, bu ülkenin manevi dinamikleri olarak bakıyoruz"

Yaşlıların dualarını almak için var güçle çalışmaları gerektiğini belirten Ömür, son olarak şunları kaydetti:

"Yaşlıların rızası olmadan, özellikle anne babanın rızası olmadan cennet bizler için hak değil. Onların rızasını almamız gerekiyor. Yaşlılar aynı zamanda bir ülkenin sigortasıdır. Sosyal yaşamın bir parçası, onlara bizlerin manevi dinamikleri olarak bakıyoruz ve onların dualarıyla ayakta durduğumuza inanıyoruz."

"Yaşlılara Saygı Haftası" nedeniyle düzenlenen yürüyüşe, İl sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, İl Sağlı Müdür Yardımcısı Yener Tanık, sağlık çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.