Yaşlılardan gençlere oruç tavsiyeleri

Yaşlılardan gençlere oruç tavsiyeleri

Ramazan orucu hakkında tavsiyelerde bulunan yaşlılar, gençlerin önemini bilerek oruç ibadetini yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Diyarbakır’da yaşlılar, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayında tutulan oruçla ilgili gençlere tavsiyelerde bulundu.

Namaz kılmak ve mukabele geleneğini sürdürmek için merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camii’ne gelen yaşlılar, İslam dininin temel esaslarından biri olan oruç ibadetini sadece yaşlıların değil gençlerin de yerine getirmesi gerektiğini vurguladılar.

Gençlerin, Allah’ın emrettiği fiilleri öğrenmelerinin dünya ve ahiretleri açısından önemli olacağını belirten Zeki Sabancı, “Oruç tutan Allah’ın emrini yerine getirir. Tutmayan ise günahkâr olur. Zamane gençlerimiz büyüklerinden bir şeyler alsınlar. Öğrenmemişlerse okuyup öğrensinler. Dinimizin ne olduğunu, Allah’ın ne emrettiğini, orucun ne olduğunu öğrenebilirler. Gençleri yetiştirmek anlamında çalışmalar yapmak lazım.” dedi.

Yaşlı ya da genç olması fark etmeksizin sıhhati yerinde olan her Müslüman’ın oruç tutmakla mükellef olduğunu hatırlatan Mehmet Korkmaz da şunları söyledi: “Tüm Müslümanlar oruç tutmak mecburiyetindedir. Özrü olmayan herkesin tutması lazımdır. Gençlerin oruç tutması daha güzel olur.”

İsmini vermek istemeyen başka bir yaşlı ise zenginliğin mal ve mülk toplamakta değil, insan yetiştirmekte olduğunu söyleyerek, “Oruç ve benzeri ibadetlerin anlatılması anne ve babanın vazifesidir. Bunları yaparlarsa gerçek zenginlik budur. İnsan evladı yetiştirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

İnsanlardan, gençliklerini Allah yolunda geçirmelerinin istendiğini dile getiren kimi gençler ise “Oruç, aç ve susuz insanların ne kadar zor durumda olduğunu anlamak için Allah’ın bizden istediği bir görevdir. Nefsimizi ve kalbimizi temizlememize vesile olur. Rabbimizin bize emrettiği ibadet olan Ramazan da on bir ayın sultanıdır. Gençliğimizi Allah yolunda geçirmeliyiz. Gençlerin en başta Kur’an-ı Kerim’e ve sünnete uymaları gerekiyor.” dediler. (Hamza Adiyaman/Hüseyin Genel-İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler