Yaşlılarımız toplumun manevi rahmet sigortalarıdır

Yaşlılarımız toplumun manevi rahmet sigortalarıdır

Huzurevinde yaşlıları ziyaret eden HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Adayı Şengül Yıldırım, yaşlıların toplumun rahmet sigortası olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili adayı Şengül Yıldırım, beraberindeki heyetle birlikte huzurevinde kalan yaşlılara ziyarette bulundu.

Şahinbey ilçesindeki Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki yaşlıları ziyaret eden Yıldırım,  yaşlılarla tek tek yakından ilgilendi. Yaşlıların ellerini öperek dualarını alan Yıldırım, yaşlılara çeşitli hediyeler verdi.

Yıldırım ve beraberindeki heyet, ilk olarak Aile ve Sosyal Gaziantep İl Müdürlüğü Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sosyal Hizmetler Sorumlusu Turhan Özyaşar ile görüştü.

Kurumda hizmet gören yaşlılar hakkında bilgi alan Yıldırım, kurum yöneticileri ile beraber oda ve çalışma sahalarını da gezerek, yaşlılar ile yakından ilgilendi.

Yaşlılarla yakından ilgilenen Yıldırım, daha sonra buradan ayrıldı.

Ziyaretlerinin ardından açıklama yapan Yıldırım, yaşlıların şefkat, sevgi ve merhamete muhtaç olduğunu söyledi.

İslam dinin rahmet dini olduğunu ve bu rahmetin küçük, büyük, genç, yaşlı herkesi kuşattığını belirten Yıldırım, tüm yaşlıların, sıcak aile ortamında mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini temenni etti.

Yaşlıların maddi ve manevi durumlarını iyileştirmeye yönelik sosyal politikalar geliştirilmesinin önemli olduğunu, fakat hiçbir ortamın asla aile ortamı kadar huzur veremeyeceğine de vurgu yapan Yıldırım, yaşlı anne ve babalara sahip çıkmanın İslam'ın bir şiarı, inanç ve değerlerimizin bir gereği olduğunu ifade etti.

Yıldırım, “Yaşlılarımız toplumun manevi rahmet sigortalarıdır. Yaşlılara hürmet etmek ve ihtiyaçlarını karşılamak, düşenin elinden tutmak, hastaları ziyaret etmek, açları doyurmak, öksüz dul ve yetimlerin elinden tutmak, yardım isteyene yardım etmek, büyüklere saygılı olmak, her Müslüman'ın görevleri arasındadır. Aynı zamanda bunlara sahip çıkmak insani görevimizdir. Onlara sahip çıkmalıyız. Her ne kadar yaşlılarımız için bu tür ortamlar hazırlanmış olsa da hiçbir ortam aile ortamı kadar sıcak değildir. Kesinlikle yaşlılarımızı üzmemeliyiz ve onların dualarını almayı da ihmal etmeyelim.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler