Yaşlılarımıza sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır

Yaşlılarımıza sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır

Birinci Yaşlılık Şûrası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,yaşlılara sahip çıkmanın geleceğe sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Birinci Yaşlılık Şûrası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, medeniyet ve kültür değerlerinin nesillerden nesillere aktarılması konusunda büyüklerin rolünün, okuldan, öğretmenden, kitaptan daha fazla olduğuna inandığını belirterek, "Dolayısıyla yaşlılarımıza sahip çıkmak, aynı zamanda geleceğimize sahip çıkmaktır." dedi.

2003 yılından bu yana, yaşlılar için çok önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini dile getiren Erdoğan, " Huzurevlerinde bakılan yaşlı sayısı 5 bini bile bulmazken, bugün 14 bine yaklaştı. 'Kimsesizlerin kimsesi' bir sosyal devlet olduğumuzu göstererek hiçbir yaşlımızı sokakta veya çaresiz bir şekilde dört duvar arasında bırakmıyor, hepsine de sahip çıkıyoruz. Medeniyet ve kültür değerlerimizin nesillerden nesillere aktarılması konusunda büyüklerimizin rolünün, okuldan, öğretmenden, kitaptan daha fazla olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla yaşlılarımıza sahip çıkmak, aynı zamanda geleceğimize sahip çıkmaktır." ifadelerini kullandı.

"Yaşlıların tek başına hayatlarını sürdürdüğü, çocukların de tek başlarına büyüdüğü bir dünya, bizim dünyamız değildir." diyen Erdoğan, "Biz köklerimizle varız. Köklerimizin en güçlü göstergesi de yaşlılarımızla, ak saçlılarımızla kurduğumuz ilişki biçimidir. Huzurevi tabelalarının arttığı değil, kuşakların aynı çatı altında birlikte yaşadığı veya ilişkilerin her gün kesintisiz sürdüğü bir Türkiye istiyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler