"Yaşlılık kesinlikle bir hastalık değildir"

"Yaşlılık kesinlikle bir hastalık değildir"

'1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü' nedeniyle Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan, Dünya Sağlık Örgütünün 65 yaş ve üzeri bireyleri "Yaşlı" olarak tanımladığını belirterek, yaşlılığın bir hastalık olmadığını söyledi.

 

DİYARBAKIR – Diyarbakır Sağlığı Müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşlılığın insan büyümesinin bittiği yerde başlayan, gerek fiziksel gerekse zihinsel gücünün azaldığını ifade ederek bu dönemin hayatın sonuna kadar devam eden bir dönem olduğunu belirtti.

 

Yaşlılığın kesinlikle bir hastalık olmadığını ve çocukluk, erişkinlik gibi geçirilen psikolojik, fizyolojik, biyolojik değişimleri içeren normal bir süreç olduğunu açıklayan Diyarbakır Sağlığı Müdürü Aslan, yaşlılığın yaşamın doğal bir bölümü olduğunu söyledi.

 

Aslan açıklamasının devamında, Türkiye’de sağlık hizmetlerinde artışın, doğum oranında ise azalma olduğunu dile getirerek, “ Türkiye’nin kentleşme ve aile yapısındaki değişmeler yaşlı nüfus oranında artışa neden olmaktadır. Nüfusun yaşlanması yeni sorunlar ortaya çıkarmakta, yeni hizmet gereksinimlerini gündeme getirmektedir. Bunun yanı sıra yaşlılık döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması, yaşam tarzı değişikliği yaşam süresinin ve kalitesinin arttırılmasında önem taşımaktadır.” diyerek Tüm yaşlılara sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diledi. (Hüseyin İçli - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.