Yatırımcılar Şanlıurfa’ya gelmeye başladı

Yatırımcılar Şanlıurfa’ya gelmeye başladı

Şanlıurfa Valisi Güngör Aziz Tuna’nın yerli ve yabancı yatırımcılara yaptığı çağrının ardından, Sabancı Holding yönetiminin Şanlıurfa’da 20 Milyon TL’lik yatırım kararı verdiği bildirildi.

Hükümetin desteklediği ve teşvik yasasının en avantajlı ili olan Şanlıurfa’ya yatırımcıların ilgisi devam ediyor. Şanlıurfa Valisi Güngör Aziz Tuna’nın yerli ve yabancı yatırımcılara olan çağrısı üzerine Sabancı Holding yönetimi Güneydoğu’ya yatırım yapmaya karar verdi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emine Sabancı ve Akbank Yönetim Kurulu üyesi Sedef Fatma Korkmaz, Şanlıurfa’da 20 Milyon TL’lik bir yatırım yapma kararını aldılar.

Yatırımlarını hayata geçirmek üzere Şanlıurfa’ya gelerek burada bazı temaslar ve incelemelerde bulunan Sabancı Holding Finansal Hizmetler Koordinatörü ve Akbank Yönetim Kurulu üyesi Sedef Fatoş Korkmaz, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile görüştü.

İş kadını Korkmaz ve beraberindeki heyeti ağırlayan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, “Şanlıurfa’ya yatırım yapan herkese kapımız sonuna kadar açık.” dedi.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde de incelemeler yapan Sedef Fatoş Korkmaz ile beraberindeki heyete her türlü desteği vereceklerini belirten Vali Tuna, “Gerekli kurumlara da konuyla ilgili talimat verdim. Şanlıurfa var olan potansiyeli ile yatırımcılar için bir cazibe merkezidir. Tarım ve tarıma dayalı sektörler, Turizm ve hayvancılık alanında büyük sanayiciler için ham madde sorunumuz yok, ciddi anlamda istihdam edilecek insan gücümüz var, Sabancı Holdingin yapacağı yatırım Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun.” dedi.

20 milyon TL'lik yatırım olacak

İlaç sektöründe faaliyet vermesi planlanan ve  ilk etapta 20 Milyon TL’lik yatırımla elli kişinin istihdam edilmesini hedefle diklerini belirten Akbank yönetim Kurulu üyesi Korkmaz: “İlk etapta Şanlıurfa’ya ilaç sektörü ile gelmek istiyoruz. Şanlıurfa uzun süredir yatırım için gündemimizde yer alıyordu. Hükümetimizin ve Valimizin yatırım çağrısı üzerine Şanlıurfa’da bazı fizibilite çalışmalarımız oldu, inşallah yakın zamanda düşündüğümüz projeyi hayata geçiririz.” dedi.

Şanlıurfa OSB’de incelemelerde bulunan Sedef Fatoş Korkmaz ve beraberindeki heyet, OSB’den sorumlu Vali Yardımcısı Uğur Sezer ve OSB Bölge Müdürü Oktay Yaşar’la da görüştüler. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.