Yavuz, Kâhta’da tutuklu aileleri ziyaret etti video foto

Yavuz, Kâhta’da tutuklu aileleri ziyaret etti video foto

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde tutuklu aileleri ziyaret etti.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz beraberindeki partili heyet ile mahkûm aileleri ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde ailelere sabırlar dileyen Yavuz, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz memleketi Kâhta’da çeşitli ziyaretlerin yanı sıra mahkûm ailelerini de unutmadı.

İlk olarak, 2010 yılında yasal dernekler aracılığıyla İslami ve insani çalışmalar yaptığı için hukuksuz bir şekilde cezaevine atılan Kâhta Mustazaf-Der sekreteri Mustafa Yetiş’in ailesini ziyaret eden Yavuz, “Kardeşimiz Mustafa Yetiş, 2010 yılının sonlarına doğru yapılan operasyonlarda örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmış ve ceza verilmiştir. Dosyanın içeriği incelendiğinde suç delili oluşturabilecek herhangi bir bilgi ya da belgenin olmadığı artık kamuoyunun bilgisi dâhilindedir. Sayın Cumhurbaşkanının zaman zaman dile getirmiş olduğu ‘üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız biz’ sözünün başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet üyelerinin bu sözün arkasında durmalarını ve bu sözün içini doldurmalarını bekliyoruz.” dedi.

İslami davadan tutuklu bulunanların yeniden yargılanmaları gerektiğini vurgulayan Yavuz, “Bu kardeşlerimizin şu saatten itibaren bir dakika dahi cezaevlerinde tutuklu bulunmaları ne insani ne de İslamidir. Tutuklu bulunan kardeşlerimizin aileleri daha fazla mağdur edilmeden daha fazla zulme maruz bırakılmadan gerek yeniden yargılanma şeklinde, gerekse de re’sen serbest bırakılmaları noktasında adımların atılması gerekiyor. Böyle olmadığı takdirde hem dünyevi hem de uhrevi vebali bunu gerçekleştirmeyen insanların boynunda kalacaktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra aynı operasyonlar kapsamında tutuklanan İsmail Alpaydin,  Kamil Demiral ve Ahmet Kalan’ın ailelerini de ziyaret eden Yavuz, ailelerden dua talep ederek sabır tavsiyesinde bulundu.

Programları kapsamında İlanlı ve Yıldırım ailelerinin de taziyelerine katılan Yavuz, vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.