Yaz Kur'an kursları başladı

Yaz Kur'an kursları başladı

Batman İl Müftülüğü tarafından, okulların tatil olmasının ardından yaz Kur'an kursları başladı.

Batman'da okulların tatil olmasının ardından başlayan yaz Kur'an kursları, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın katılımıyla düzenlenen programla başladı.

Bir Kur'an kursunda gerçekleştirilen programda konuşan Erhan, her yıl olduğu gibi bu sene de okulların tatil olmasıyla beraber ailelerin, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi almaları için çocuklarını yaz Kur'an kurslarına gönderdiğini söyledi.

Erhan, "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi' sloganıyla başlayan yaz Kur'an kursları, ülkemizin tamamında başladığı gibi Batman merkez, ilçe, köy ve kasabalardaki tüm cami, Kur'an kursu ve müftülüğümüzce izin verilen mekânlarda başladı. İmam-hatip, müezzin-kayyım, Kur'an kursu öğreticisi ve geçici öğreticiler olmak üzere bin 200 görevli ile bugün itibariyle eğitime başladık." dedi.

Yaz kurslarına ilginin yoğun olduğunu anlatan Erhan, "Geçen yıl yaz Kur'an kurslarına Batman'da 25 bin öğrenci kayıt yaptırdı. Bu yıl sayının daha da artmasını bekliyoruz. Çocuklarımıza Kur’an ve elifbanın yanında ahlak, edep, sünnet, siyer eğitimini, milli ve manevi değerleri öğreteceğiz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımız camiye geldiği zaman hem öğrenecek hem de eğlenecek"

Çocukların camilere heyecanla gelmesi için etkinlikler düzenlendiğini kaydeden Erhan, "Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle protokol imzaladık. Yaptığımız protokoller çerçevesinde çocuk camiye geldiği zaman Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün spor salonlarını, yüzme havuzlarını ve her türlü sahalarını kullanabilecekler. Çocuklarımız yazın Kur'an kursu için camimize geldiği zaman hem öğrenecek hem eğlenecek hem tatilini yapacak hem de sportif faaliyetlerden faydalanacak." şeklinde konuştu.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler