Yaz Kur'an kurslarıyla çocuklarımızın verimli bir tatil geçirmesini amaçlıyoruz

Yaz Kur'an kurslarıyla çocuklarımızın verimli bir tatil geçirmesini amaçlıyoruz

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte binlerce çocuk cami ve Kur'an kurslarına akın etti. Adıyaman İmam Hatip Camii İmamı Mehmet Şaşmaz, "Yaz Kur'an kurslarıyla çocuklarımızın verimli bir tatil geçirmesini amaçlıyoruz" dedi.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte binlerce çocuk cami ve Kur'an kurslarına akın etti. Kurslarda çocukların manevi gelişiminin yanı sıra eğlenmelerini de sağlamak amacıyla farklı etkinlikler düzenleniyor.

Adıyaman İmam Hatip Camii İmamı Mehmet Şaşmaz, yaz kurslarına akın eden çocuklara Kur'an eğitiminin yanı sıra Siyer-i Nebi ve ahlak derslerini de verdiklerini belirtti.

Çocukların camiyle diyaloglarını artırmayı sağlamak için onlarla kahvaltı yaptığını kaydeden Şaşmaz "Yaz Kur'an kursuna gelen çocuklarımıza güzel bir tatil geçirmelerini sağlamak, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek, dinini öğretmek ve verimli bir yaz geçimlerini sağlamak amacıyla bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz." dedi.

"Çocukları cezalandırma hakkımız yoktur"

Çocukların camilere alışmaları için büyükler tarafından çocukların hoş karşılanması gerektiğini belirten Şaşmaz, "Çocuklarımızla kahvaltı yapıp, zamam zaman dondurma ikram ediyoruz. Bu şekilde onları faydalı olmak için gayret gösteriyoruz. Çocuklarımız camilere gelip, camiye alışsınlar. Buradan büyüklere şu mesajı vereyim: Lütfen çocuklarımıza iyi davranın, çocuklar camilerin çiçekleri, geleceğin cemaatidir. Bu seneki temamız 'Camiler çocuk dolsun ahlakı Kur'an olsun.' Cem Karaca şöyle bir şey söylemişti: 'Beni camiden kovuldular 70 yıl camiye gelmedim.' Hiçbirimizin hiçbir çocuğu bu şekilde cezalandırma hakkı yoktur. Ufak tefek hatalar varsa onları hoş görelim, onları sevelim, yanımıza alalım göreceğiz ki o çocuklar geleceğin cemaatleri olacaktır inşallah." ifadelerini kullandı.

"Dinimizi öğreniyoruz"

Muhammed Taha Doğan isimli çocuk camiyi sevdiğini belirterek "Camiye gelerek dinimizi öğreniyoruz. Burada Peygamberimizin hayatını öğreniyor, Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz. Son derslerimizde ahlak derslerini öğreniyoruz. Camiye gelmek çok güzeldir. Arkadaşlarımızla da burada oyun oynuyoruz, kahvaltılar yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Dinimizi öğreniyoruz, arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yapıyoruz." diyen Ahmet Deniz Taştan, "Tatilimizi güzel bir şekilde değerlendiriyoruz. Camide hem eğleniyor hem de öğreniyoruz. Camiye gelmek çok güzeldir. Peygamberimizin hayatını öğreniyoruz. Hocalarımız bize anne-babaya karşı saygılı olmayı öğretiyor." ifadelerini kullandı.

Hamid Kadri ise namaz kılmayı öğrendiklerini belirterek "Burada Kur'an öğrenmeye geldik. İnsanlar buradan faydalanıyor. Bu çok güzeldir. Camileri seviyoruz, namaz kılıyoruz. Bu şekilde Allah bizi seviyor, Allah'a yakın olmuş oluyoruz." şeklinde konuştu.

Miraç Kopan isimli çocuk, "Kur'an öğrenmeye geliyoruz. Dinimizi öğreniyoruz, arkadaşlarımızla oyun oynuyor, güzel etkinlikler yapıyoruz." dedi.

Muhammed Abuzer Yaşar, "Camiye gelmek çok güzeldir. Camiye gelerek dinimizi öğreniyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.