Yaz Kur’an kursu bizim için çok verimli geçti

Yaz Kur’an kursu bizim için çok verimli geçti

​Gaziantep’te yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenciler, Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere dini bilgiler öğrendiklerini belirterek, kursların kendileri için çok verimli geçtiğini söylediler.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde 25 Haziran'da milyonlarca çocuğun katılımıyla "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla başlayan yaz Kur’an kursları, bugün itibarıyla sona erdi.

Türkiye genelinde olduğu Gaziantep’te de büyük bir ilgi gören yaz Kur’an kurslarına 130 bin öğrenci katıldı. Yaklaşık 2 ay süren yaz Kur’an kursları boyunca camiler ve Kur’an kursları çocuklarla cıvıl cıvıl oldu.

Yaklaşık 4 milyon öğrencinin katılımıyla tamamlanan yaz Kur’an-ı Kerim kurslarında öğrencilere Kur’an-ı Kerim okuma, namaz, inanç, ibadet, ahlak ve Hazreti Muhammed'in hayatı ile ilgili temel dini bilgiler verildi.

25 Haziran'da başlayan ve yaklaşık 2 ay süren yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenciler, her sabah büyük bir mutluluk ile ellerine Kur'an-ı Kerimleri Elif Ba’ları alıp camilerin yolunu tuttular ve yaz boyunca da camiler çocuk sesleriyle şenlendi.

Yaz Kur'an kursları vesilesiyle camiler çocuk sesleriyle yankılandı. Daha önceki yıllarda Kur'an-ı Kerim’i okumayı öğrenen çocuklar eğitime kaldıkları yerden devam ederlerken, ilk defa camiye gelen çocuklar ise Elif Ba’dan başlayarak Kur’an eğitimi aldılar ve camilerde Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşayan çocuklar, kursların kendileri için çok verimli geçtiğini söylediler.

Yaz boyunca Şahinbey ilçesindeki Ali Erçelebi Camii’de açılan yaz Kur’an kursuna katılan öğrenciler, bu sene kursların kendileri için daha verimli geçtiğini belirterek, okullar açıldığında da Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmeye devam edeceklerini dile getirdiler.

Bu sene yaz Kur’an kurslarının büyük bir ilgi gördüğünü belirten Ali Erçelebi Camii Müezzin Kayyımı ve Kur’an eğitmeni Yakup Bilmez, yaz Kur’an kurslarında çocuklara Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler öğrettiklerini söyledi.

“Yeni neslimizin Kur'an ile iç içe ve barışık olması önemlidir”

Çocuk yaşta verilen Kur’an-ı Kerim eğitimin önemine dikkat çeken Bilmez, “Elbette ki yeni neslimizin tekrardan ayağa kalkması adına, yeryüzünün tekrardan fitneden muhafaza olup ve huzura kavuşması adına Kur'an ile iç içe, barışık olması önemlidir. Kur’an-ı Kerim'i sadece okumaktan ziyade bize neler getireceği ve neler getirmesi gerektiğini, bu anlamda sadece çocukların değil büyüklerimizin de bunu anlaması gerekiyor. Ancak bu şekilde bu ümmet tekrardan ayağa kalkabilir. Ancak Kur'an ile iç içe ve amel konusunda gerçek manada şuurlanabilirsek tarihte olduğu gibi göreceğiz ki bu ümmet tekrardan ayağa kalkacaktır. Yeryüzündeki zalimlere, kâfirlere tekrardan meydan okuyabileceklerdir.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in kendisini okuyanları yücelttiğine işaret eden Bilmez, “Bizler Kur’an-ı Kerim’i gerçek manada yani Allah'tan gelen bir kitap ve vahiy bu anlamda kişi ‘Ben bu Kur'an-ı Kerim'i okuyacağım’ der. Çünkü Peygamber Efendimiz bir Hadisi Şerif’te ‘Bu Kur'an kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçi olacaktır’ diyor. Eğer bu anlamda bu düşünceyle ve niyetle Kur’an-ı Kerim’i okursak Allah'ın izniyle bu Kur’an bizi yüceltir.”

Yaz Kur’an kurslarında verilen eğitimlerin her geçen yıl daha da güzelleştiğini ifade eden Bilmez, şöyle konuştu:

“Allah’a şükürler olsun elbette ki bizler her sene bu konuda biraz daha tecrübeleniyoruz. Geçen sene biraz daha yaşları küçük olan çocuklar anlama hususunda sıkıntı yaşayabiliyorlardı. Ama bu sene biraz daha çocukların yaşları büyüdü. Bizler de çocukların Kur’an-ı Kerim'i öğrenmeleri gerektiği konusunda çabalıyoruz. Kur’an-ı Kerim'in sadece yaz Kur’an kurslarında okunan bir kitap, okullar açıldıktan sonra okunmayan bir kitap olmadığını ve Kur’an-ı Kerim'i hayatımızın her alanında da okumamız gerektiğini anlattığımız zaman bu sefer farklı ve güzel dönüşler alabiliyoruz. Çocuk o zaman gerçekten ‘Bu Kur’an benim ana kitabımdır, Allah'tan gelen bir kitaptır. Dolayısıyla okullar açılsa bile ben bu Kur’an-ı Kerim'i her zaman okumalıyım’ diyor. Bunu söylediğimizde biraz daha Allah’a hamdolsun verim alıyoruz.”

“Eğer biz çocuklara ilgi gösterirsek camiye daha fazla ilgi gösteriyorlar”

Bilmez, çocukların iyi bir Kur’an-ı Kerim eğitim alması ve camiyi sevmelerinin Kur’an eğitmenlerine ve imam hatiplere bağlı olduğunu belirterek, “Bu sene bizim camimizde namaz projemiz oldu. Çocuklara biraz daha ilgiyi çoğaltmak adına ödüllerimiz oldu. Biraz açıkçası bizde bitiyor. Eğer biz çocuklara ilgi gösterirsek, onları sahiplenirsek çocuklarda bu sefer camiyi seviyor ve daha fazla ilgi gösteriyor. Eğer hoca öğrencileri önemsemezse, çocuğa zaten buraya gelmesi biraz nefsine ağır geliyor ‘Acaba gitsem gitmesem mi?’ ikilemi arasında kalıyor. Bazıları ailelerinin zoruyla geliyor. Camiye gelince kendisiyle ilgilenmeyen bir hoca ile karşılaştığında çocuk bu sefer camiye gelmiyor. Ama Allah'a hamdolsun biz bunu başardığımızı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Evde de Kur’an-ı Kerim okumamız lazım”

Yaz tatilini camide Kur’an-ı Kerim öğrenerek geçirdiğini belirten Yusuf Bedih, “Okullar tatil olduğunda camiye gelmek güzeldir. Çünkü Allah'ın evine gelmek güzeldir. Camide Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik. Kur’an-ı Kerim'i sadece burada okumamalıyız. Evde de Kur’an-ı Kerim okumamız lazım. İmanın, İslam'ın şartlarını öğrendik. Çeşitli sınavlar yaptık. Öğrendiklerimizi devam ettirmeliyiz.”dedi.

“Yaz Kur’an kursunun vesilesiyle namaz kılıyorum, Kur’an okuyorum”

Bu yıl ilk defa camiye geldiğini ve Kur’an-ı Kerim’i öğrendiği için mutlu olduğunu belirten Beyhan Dal da, “Yaz Kur’an kursuna Kur’an-ı Kerim'i ve Peygamber Efendimizin de hayatını öğrenmek için geldim. Kur’an-ı Kerim’i okullar açıldığında hiç unutmayacağım. Bu sene Kur’an-ı Kerim'e geçmeyi başardım ve çok yoruldum ama hiçbir şekilde pes etmedim, Kur’an-ı Kerim'e geçmeyi başardım. Kur’an-ı Kerim'i okumayı unutmayacağım, unutursam gelecek sene de yine geleceğim. Yaz Kur’an kursu bizim için çok faydalı geçti. Beni dine yaklaştırdı. Şimdi namaz kılıyorum eskiden kılmıyordum. Yaz Kur’an kursunun vesilesiyle artık namaz kılıyorum, Kur’an okuyorum.”ifadelerini kullandı.

“Yaz Kur’an kursunun bize çok faydası oldu”

Yaz Kur’an kursunun kendileri için çok verimli geçtiğini ifade eden Muhammed İsmet Toru da, “Ben Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek için yaz Kur’an kursuna geldim. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek çok faydalıdır. Kur’an-ı Kerim'i eğer bu yaşta öğrenemezsek yarın büyüdüğümüzde ise hiç öğrenemeyiz. Fırsatımız varken Kur’an-ı Kerim'i öğrenmeliyiz. Yaz Kur’an kursunun bize çok faydası oldu ve her gün Kur'an-ı Kerim'e öğrenmeye çalıştım. Kur’an-ı Kerim'i öğrene bilene kolaydır, okuyamayana ise zor gelebilir. Camiye gelmek çok güzeldir. Burada Kur’an-ı Kerim'i öğrenebiliyoruz Allah'ın evine geliyoruz. Namaz kılabiliyoruz. Namaz kılmayı öğreniyoruz. Dinimizi öğreniyoruz. Yani kısacası birçok dini güzellikleri öğrenebiliyoruz.”şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.