​Yaz Kur'an kursuna katılan çocuklar sınava tabi tutuldu

​Yaz Kur'an kursuna katılan çocuklar sınava tabi tutuldu

​Batman'da bulunan Mehmet Emin Terece Camisinde düzenlenen yaz Kur’an kursu yılsonu programına katılan çocuklar, Kur'an eğitimine devam edeceklerini söylediler.

Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve 2 ay süren yaz Kur’an Kursları 17 Ağustos'ta sona erecek. Bu kapsamda Batman'da bulunan Mehmet Emin Terece Camisinde yılsonu programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla başlattığı yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. 2 ay boyuna süren yaz Kur’an kurs sonrası öğrencilere öğrendikleri konulardan sınava tabi tutuldu. Kur’an-ı Kerimi ve camiyi çok sevdiklerini söyleyen çocuklar Kur’an kursu bitikten sonra da Kur’an eğitimime devam edeceklerini ifade ettiler.  

Bu kapsamda Tilmeç Mahallesi’ndeki Mehmet Emin Terece Camisinde eğitim gören çocuklara yönelik Cami İmam Hatibi Hivzullah Kavak ve kurs hocaları tarafından hazırlanan sorulardan sınav yapıldı.

Düzenlenen sınavla ilgili bilgi veren Cami İmam Hatibi Hivzullah Kavak, "Okulların tatil olmasıyla birlikte bütün Türkiye’de olduğu gibi bizim de camimizde yaz Kur’an kurslarımız oldu. Kursların bitimine 2 gün kala kurs süresince çocukların almış oldukları eğitimlerin bir semeresini almak üzere bir sınav düzenledik. Bu sınavda Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler, siyer, fıkıh, akait ve bir çocuğun bilmesi gereken konularca çocukları sınav yaptık. Buradaki amacımız gerçek manada çocukları eğlendirmek hem de sınav heyecanını yaşatmaktır. Hocalarımız kursun başından ve bitimine kadar güzel bir şekilde çocuklarımıza eğitim verdiler." dedi.

"Kur’an-ı Kerime geçtiğim için çok mutluyum"

Sınav sonrası duygularını paylaşan çocuklardan Ömer Taha, bugün yaz Kur’an kursunun sonunda bir sınav heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Kur’an kursunun bitmesine üzüldüğünü söyleyen Ecrin Tekin de "Yaz Kur’an kursu bittiği için çok üzgünüm. Kursun başında Elifbadaydım şimdi Kur’an-ı Kerim’e geçtim. Kur’an-ı Kerime geçtiğim için çok mutluyum. Bugün de sınav olduk. İnşallah kazanırız." ifadelerini kullandı.

Yaz Kur’an kursu bitse de eğitimine devam edeceğini belirten çocuklardan Kadir Orak ise  "Yaz Kur’an kursuna geliyorum. Kur’an-ı Kerime geçmeme az kaldı. Kur’an-ı Kerime 2 sayfam kalmış. Bu yüzden çok mutluyum. Kur’an kursu bitse bile ben Kur’an eğitimime devam edeceğim." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler