Yaz okulları öğrencilerle doldu taştı

Yaz okulları öğrencilerle doldu taştı

Van’da faaliyet yürüten İkra Eğitim Derneği (İKRA-DER) bünyesinde açılan yaz okullarında çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor.

İKRA-DER bünyesinde açılan yaz okulları birbirinden keyifli etkinliklerle devam ederken, öğrenciler bir taraftan Siyer, Akaid, Fıkıh ve okul derslerini öğrenirken diğer taraftan da sosyal etkinliklerle keyifli vakit geçiriyor.

İKRA-DER Van Şubesi tarafından Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek olan Yaz Kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. 

Burada çocuklar Siyer, Akaid, Fıkıh ve okul derslerinin yanı sıra güzel vakit geçirecekleri sosyal etkinliklerle hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.

Yaz kurslarıyla ilgili İlke Haber Ajansına konuşan İkra Eğitim Der Başkanı M. Necip İlbay, burada öğrencilere birçok alanda eğitimler verdiklerini ancak önceliklerinin öğrencilere Hz. Peygamber (sav)’i tanıtmak olduğunu söyledi.

“Amaç, öğrencilerin sıkılmadan yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirmeleridir” Çocukların yaz tatilini en güzel şekilde geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden İlbay, “İKRA-DER olarak her yıl düzenlediğimiz bir kurstur. Çocuklarımızın yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmesi maksadıyla yapılmış bir çalışmadır. Okulların tatil olmasıyla beraber çocuklarımıza ders düzeneği şeklini Peygamber Efendimiz (sav)’in hayatı diğer e İslami konularda dersler veriyoruz.” dedi.

“Önceliğimiz Hz. Peygamberin hayatını çocuklara öğretmektir”

Özellikle çocuklara Hz. Peygamber (sav)’in ahlakını aşılamayı hedeflediklerini anlatan İlbay,  “Önceliğimiz kurs süresince Hz. Peygamber’in hayatını çocuklara öğretmektir. İkinci önceliğimiz ise Peygamber Efendimiz (sav) öğretim metodunu işlemektir. Şimdi çocuklarımızın en büyük eksiği adap kuralları ile ilgilidir. Çocuklar arasındaki ilişkiyi ve sosyal hayattaki ilişkiyi daha iyi öğrensinler diye adap derslerini de veriyoruz. Bunlarla beraber satranç derslerimiz ve çok sayıda sosyal etkinliklerimiz var.” şeklinde konuştu.

Yaz kursları hakkında bilgi veren İlbay, “Derslerimiz hafta içi saat 09.30-12.30 saatleri arasında yapılmaktadır. Bir ay boyunca devam edecek kursta çocukların, sıkılmadan kursa devam etmelerini sağlamaktayız. Ayrıca derslerimizi de çocukları sıkmadan kısa tutuyoruz. 20 Temmuz’da başlamış olan kursumuz, 14 Ağustos’ta son bulacaktır.” diye konuştu.

“Yaz kursu geçtiğimiz yıl çok verimli geçti”

Geçen yıl ilkini düzenledikleri yaz kurslarının başarılı geçtiğini kaydeden İlbay, “ Yaz kurslarına ilk olarak geçen yıl başladık. Geçen yıl da yaptığımız kursun bereketini gördük. Özellikle aileler bunun bu yıl da yapılmasını ısrarla istediler. Şuan itibariyle başlattığımız bu eğitimi, inşallah daha da geliştirip, çeşitlendirerek devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Bu kursta hem öğreniyorum hem eğleniyorum”

Yaz kursunda öğrenirken eğlendiğini söyleyen Nur Ahmet Ekinci isimli öğrenci, “Bu eğitimler çok faydalıdır. Burada çeşitli dersler öğreniyoruz. Bunlarla birlikte çeşitli oyunlar oynayarak güzel vakit geçiriyoruz. Arkadaşlarla satranç ve futbol oynuyoruz.  Bu kursta hem öğreniyorum hem eğleniyorum.” dedi.

Yaz kurslarını arkadaşlarına önerdiğini söyleyen Taha Uygun ise “Hocalarımızdan Allah razı olsun. Bu yaz ayında gelip bize dinimizi öğretirken bir yandan da eğlenmemizi sağlıyorlar. Hem derslerimiz olsun hem etkinlikler olsun çok güzel geçiyor. Diğer arkadaşlarıma da tavsiye edip buraya gelmelerini sağlıyorum.” ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.