Yaz yağmuru serinletti

Yaz yağmuru serinletti

Kavurucu yaz sıcağının yaşandığı Mardin’de aniden bastıran yağmur, vatandaşı hem şaşırttı hem de bir nebze olsun serinletti.

Aşırı sıcaklıkların etkili olduğu temmuz ayında Mardin’de yağan yağmur, hem sevindirtti hem de serinletti.

Yazın gelmesiyle termometrelerin 45 dereciyi gösterdiği Kızıltepe ilçesinde aniden yağan yağmura sevinen vatandaşlar,  yağmurdan önce sıcaktan bunaldıklarını, yağmur yağdıktan sonra serinlediklerini belirterek, yağmurun yağmasına hem şaşırdıklarını hem de sevindiklerini dile getirdiler.

“Bu yaşıma geldim Temmuz’da yağış olduğunu görmedim”

Aşırı sıcaklıkların etkili olduğu Temmuz ayında yağan yağmurla nefes aldıklarını dile getiren Tacettin Yertüm, şunları söyledi:

“Bu boğucu sıcaklarda, havanın her yerde çok sıcak olduğu bir dönemde ve özellikle Temmuz’da yağmurun yağması inanılmaz güzel bir olay. Şu anda görüyorsunuz Mardin’de Temmuz ayında yağmur yağıyor. Ben bu yaşıma geldim daha Temmuz’da yağış olduğunu görmedim. Hava serin Mardin'de, bu yüzden ceketliyiz.”

“Yazın ortasında şimşekler çakıp yağmur yağdı!”

Sabahtan beri sıcaktan bunaldıklarını, yağan yağmur ile birlikte serinlediklerini söyleyen Mehmet Aydın, “Allah’ın takdiri yazın ortasında yağmur yağıyor. Şimşekler çakıyor kendimi kışın ortasında hissediyorum bu mevsimde yağmurun yağması çok güzel.” diye konuştu.

“Yağan yağmurla serinledik”

Yağmurun Allah-u Teâlâ tarafından insanlara bir nimet olduğunu söyleyen Hüseyin Yiğit, “Allah her şeye kadirdir ve her istediğini yapar. Sabah hava çok sıcaktı şimdi ise yağan yağmurla serinledi. Yağmur, Allah’ın bize bahşettiği bir nimettir.” dedi.

“Hem şaştık hem de sevindik”

Yazın ortasında yağmurun yağmasıyla hem şaştığını hem de sevindiğini söyleyen Ömer Faruk Işık, “Allah’ın rahmet bereketi daima üzerimizde olsun ve eksilmesin inşallah. Bu mevsimde yağmurun yağması normal değil ama yağması güzeldir. İlk sefer bu mevsimde yağmurun yağdığını görüyorum, inşallah devam eder. Sabah hem çok sıcaktı hem de toz duman içerisindeydik. Şimdi sabahtan daha güzel yağan yağmurdan dolayı o bunaltıcı sıcaklar gitti. Sabahleyin sıcaktan bunalıyorduk, şimdi çok serin maşallah nur gibi yağıyor.” diye konuştu.

“Yağan yağmurla birlikte sanki klima çalışıyor o derece serinledik”

Sıcaktan bunaldıklarını ve yağan yağmurla birlikte serinlemeye başladıklarını söyleyen esnaf Hacı Ablay, “Yağmurun yağması güzel oldu, çünkü sıcaktan bunalmıştık. Yağan yağmurla birlikte sanki klima çalışıyor, o derece serinledik.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.