Yazar Sabiha Ateş Alpat’tan Gaziantep’te ‘Nefis Tezkiyesi’ konferansı foto

Yazar Sabiha Ateş Alpat’tan Gaziantep’te ‘Nefis Tezkiyesi’ konferansı foto

Araştırmacı-Yazar Sabiha Ateş Alpat, Gaziantep’te ‘Nefis Tezyikesi’ konulu bir konferans verdi.

Gaziantep’te Medeniyet Derneği tarafından Şehitkamil Konferans Salonunda bayanlara yönelik düzenlenen ‘Nefis Tezyikesi’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Zeynep-Der Başkanı ve Araştırmacı-Yazar Sabiha Ateş Alpat, Müslümanların ‘vahiy’ gibi bir kalkanı olmasına rağmen sanal alemin bile bugün yuvaları darmadağın ettiğini söyledi.

Okunan Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Alpat, ‘Nefis Tezyikesi’ başlığı altında yaptığı konuşmasında nefsin terbiye olmasının sadece helal-haram çizgisi değil, şüpheli olan şeyleri terk etmek olduğunu belirtti.

Alpat, insanı Allah'tan uzaklaştıracak her şeyden kaçma ve nefsi fücur sayılan şeylerden alıkoymaya gayret göstermenin nefis tezkiyesi olduğuna dikkat çekti.

İslam ümmetinin nefis tezkiyesi konusunda durumunun içler acısı olduğunu söyleyen Alpat, “Gerçekten çok acı bir durumdur ki, şu son çağda bu konuda ümmet olarak karnemiz çok iyi değil. İçimizde elbette iyi olanlarımız var. Ama son çağın ümmeti olarak genci-ihtiyarı fotoğraf çok da güzel değil. Bu konuda zayıf olduğumuz hepimiz kabul ediyoruz. Bu konuda herkes ‘Ahlak bitti’ diyerek ağlıyor. Kadınımız, erkeğimiz ‘Ahlak bitti’ diyoruz. Biz tezkiye etmişiz de onun için mi sanal alem bile yuvalarımızı darmadağın etti. Peki, nasıl bitti bu ahlak? Hepimiz bir ucundan tuttuk veya hepimiz bir şeyleri önemsemedik. Taviz, tavizi getirdi. Sonuçta o kadar istisnamız kaldı ki bu gün Hz. Ömer (r.a) görse ne yapar bilmiyorum. Niye acaba? Fotoğramız niye böyle oldu? Hep de ucuz bir şikayet var. ‘Kafirler üstümüze oyun oynadılar, her taraftan geldiler, televizyon ve internet ile geldiler’ peki o zaman sen neredeydin? O geldi ama vahiyde gelmişti. O her taraftan saldırdı ama bizim vahiy gibi bir kalkanımız vardı. Bu noktada samimiyetimizi bir daha gözden geçirmeliyiz.” diye konuştu.

Alpat, konuşmasını sahabe ve İslam alimlerinin nefisleri ile verdikleri mücadelelerden bazı örnekler vererek noktaladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler