Yazarlar okurlarıyla buluştu

Yazarlar okurlarıyla buluştu

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde okurları ile buluşan Doğru Haber Gazetesi ve İnzar Dergisi yazarları, basın ve medyanın önemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundular.

DİYARBAKIR – Çermik ilçesinde Köprü-Der’in düzenlediği yazar-okuyucu buluşması etkinliğine katılan Doğru Haber Gazetesi ve İnzar Dergisi yazarları, basın ve medyanın önemine değindiler. Dernek binasında gerçekleşen programa, Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Abdullah Aslan ile İnzar Dergisi sahibi M. Zeki Ergin katıldı.

 

Yazar-okuyucu buluşması kapsamında ilk söz alan Yazar Abdullah Aslan, Allah’ın adıyla okunmayan hiçbir şeyde hayır ve bereket olmayacağını belirtti.  Oku emri ile ilgili ayetin tefsirine de değinen Aslan, “Okumadan olmaz. Gazete ve dergilerimiz geldiği zaman alıp evin bir köşesine atıp okumamazlık yapmayalım. Muhakkak okuyacağız, kendimizi geliştireceğiz ki başkalarına anlata bilelim. ‘Tebliğ et, aktar, anlat, söyle’ bunlar hepsi ayeti kerimelerin sonlarında gelen ifadelerdir. Biz bunu neyle yapacağız? Bireysel olarak yapacağız ama bunu organizeli bir şekilde de yapmamız lazım. Bunu da basın yoluyla yapacağız Allah’ın izniyle.” şeklinde konuştu. Aslan, İslami tebliğ açısından gazete, dergi ve diğer yazılı ve görsel yayınların önemine dikkat çekti. İslami basına sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

 

Daha sonra söz alan İnzar Dergisi sahibi M. Zeki Ergin de İslami yayın yapan gazete, dergi ve diğer yayınların okunması ve başkalarına tavsiye edilmesini istedi. Kişinin ancak okuyarak kendini geliştirebileceğini dile getiren Ergin, ailelerin düzenli kitap okuma saatlerinin olması gerektiğini ve çocuklara da okuma alışkanlığı kazandırılması için ebeveynlerin üzerine düşen özeni göstermesi tavsiyesinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından program, karşılıklı soru ve cevap şeklinde devam etti. Yapılan ikramla son buldu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.