Yazı İşleri Müdürü, Başhekimi darp etti

Yazı İşleri Müdürü, Başhekimi darp etti

Bingöl’ün Adaklı İlçe Entegre Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Turan Özdemir, Kaymakamlık Yazı işleri müdürü, oğlu ve yeğeni tarafından darp edildi.

Bingöl’ün Adaklı İlçe Entegre Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Turan Özdemir, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü, oğlu ve yeğeni tarafından darp edildi.

Adaklı Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Işık, oğlu Serhan ve yeğeni Uğur Işık’ın, İstanbul’dan Adaklı’ya tatile gelen bir yakınına rapor vermediği için Dr. Mustafa Turan Özdemir’i darp ettiği belirtildi.

“Hakaret ve şiddet hiçbir şekilde hasta hakkı değildir”

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Adaklı İlçe Entegre Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Turan Özdemir’e uygulanan şiddeti sert bir dille kınadı.

Sağlık çalışanına yönelik şiddetin son örneğini Adaklı ilçesinde yaşadıklarını belirten Arslan, “İlimiz Adaklı İlçe Entegre Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Turan Özdemir, sağlıkçıya şiddetin son kurbanı olmuştur. Adaklı ilçesinde görev yapan bir kamu çalışanı ve oğlu tarafından darp edilmiş ve şiddet uygulanmıştır. Bilinmelidir ki, hakaret ve şiddet hiçbir şekilde hasta hakkı değildir. Halkın sağlığını korumakla görevli sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu tür saldırılara karşı Sağlık Bakanlığı’nın ve hükümetin acilen caydırıcı tedbirler almasını bir kez daha talep ediyoruz.  Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına özverili, fedakâr, kendi sağlığını öteleyip hastasının şifa bulması için var gücü ile çalışan, özellikle coğrafik ve sosyal bakımdan ilimizin en uzak ilçelerinden birine gelerek halkımıza hizmet veren sağlık çalışanlarına bu davranışlar reva görülmemelidir.”

“Yargının önünde hesap vermelerini bekliyoruz”

Arslan, “Devletimizin kendilerine sağladığı imkânlarla vatandaşlarımıza her konuda örnek olması gereken kamu çalışanlarının şiddet uygulaması asla kabul edilemez bir durumdur. Sağlık-Sen olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Başhekimimize yapılan bu insanlık dışı davranışı kınıyoruz. Bu tür menfur olayları gerçekleştirenlerin yargı önünde hesap vermelerini büyük bir sabırsızlıkla beklemekteyiz. Adaklı ilçemizdeki vatandaşlarımızın daha iyi sağlık hizmeti alması adına fedakâr bir biçimde görevini yapmakta iken şiddete uğrayan Uzm. Dr. Mustafa Turan Özdemir’e yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, şiddete maruz kalan Adaklı İlçe Entegre Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Turan Özdemir’in ve diğer mağdur tüm sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” dedi.

“Kahvede kamu çalışanlarıyla otururken saldırdılar”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Mustafa Turan Özdemir, “Beş aydır Adaklı’dayım. İlçe halkıyla hiçbir sorunum olmadı. İlçedeki kamu personeli ve esnaflarla gayet iyi diyalog içindeyim. İstanbul’dan Adaklı’ya tatil için gelen bir yakını için hastaneye gelen kişilerin beş günlük rapor taleplerini OHAL nedeniyle veremeyeceğimi söyledim. Sonra Kaymakamlıktan yazı işleri vekili Hüseyin Işık beni aradı. Israrla raporu yazmamı istedi ve bende hayır veremem dedim. Üç kez peş peşe aradı, yine ısrar etmeyin veremem, dedim. Kaymakam ile görüştüm, rapor istenen kişinin hastalıktan değil, sosyal durumdan dolayı rapor istediğini izah ettim, Kaymakam bey de karar sizindir dedi. Ben mesai saati bitince Tapu Müdürü, İl Encümeni ve Tarım’da çalışan bir arkadaşla ilçe içindeki kahveye çay içmeye gittik. Çay içerken bir anda Hüseyin Işık, oğlu ve yeğeni ile beraber içeri girer girmez okey ıskartası ve yumruklarla üzerime saldırdılar, bu kişilerden davacıyım.” diye konuştu.

Darp olayının olduğu kahvede görgü tanıkları da Dr. Mustafa Turan Özdemir’in ifadelerini doğruladılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.