Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Kutlu Doğum etkinliği video foto

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Kutlu Doğum etkinliği video foto

Yozgat Bozok Üniversitesi İhya Gençlik Topluluğu ile Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Sponsorluğunda Bozok Üniversitesi İhya Gençlik Topluluğu tarafından, “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Hz. Muhammed’ten önceki yaşantıya değinerek, “En büyük zulüm kız çocuklarına yapılan zulümdür.” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi İktisadi ve idari bilimler fakültesinde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Özlem Ajans sanatçılarından Ebuzer Bayram ve Muhammed Nur’un  seslendirdiği ilahiler ile devam programda okunan  'Ya Muhammed' adlı şiir sırasında duygulu anlar yaşandı.

Daha sonra  İhya tiyatro ekibi tarafından Cahiliye zamanında 'Kız çocuğunu  diri diri gömen baba' olayı canlandırıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı.

Nisan ayında Türkiye'nin her yerinde Hz Muhammed'i anmaya, anlamaya ve anlatmaya çalıştıklarını belirten Mehmet Göktaş, “Çünkü biz inanıyoruz ki, O Peygambere (sav) ne kadar yaklaşmışsak, Allah-u Teâlâ'ya yaklaşmış olacağız, kurtulacağız. O'na ne kadar yaklaşabilirsek, sevgimizi ne kadar arttırabilirsek, muhabbetimizi ne kadar artırabilirsek, Allah’ın izniyle bu bizim hem dünyamızı hem de ahiretimizi kurtaracaktır. Onun içindir ki Peygamber Efendimizi niçin sevdiğimizi bilmemiz lazım. Eğer insanlar Peygamber Efendimizi ne için sevdiğini bilirse, o zaman Efendimizi daha çok sevecekler, sevdikçe de onun muhabbeti içimizde yükselecek ve dünyamız değişecek, gözümüzün rengi değişecek, yüzümüz değişecek.” dedi.

Cahiliye döneminde diri diri gömülen kız çocuklarına da değinen Göktaş, “Bugün bu dünyada en büyük zulüm kadınlara yapılan zulümdür, kız çocuklarına yapılan zulümdür, annelere yapılan zulümdür. Allah-u Teâlâ bir Peygamber gönderdi. Bu Peygamber bizim gibi kürsüye çıkıp sadece nutuk çekmedi. Sadece vaaz etmedi. Sadece konuşmadı. Bizzat gösterdi. Bizzat kız çocuklarına nasıl davranılır, eşlere nasıl davranılır, hanımlara nasıl davranılır, halalara, teyzelere nasıl davranılır bunu gösterdi. Bunun kitabını yazdı. Ve inanınız ki dünyada en büyük inkılabı yaparak bize emanet etti ve gitti. Bu yüzdendir ki Peygamber Efendimizi daha iyi tanımalıyız." diye konuştu.

Etkinlik yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler