Yemen'de düğün yerine hava saldırısı: 20 ölü

Yemen'de düğün yerine hava saldırısı: 20 ölü

Suudi öncülüğündeki koalisyon güçlerin Yemen'de bir düğün evine düzenlediği saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Suudi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in Hacce ilinde bir düğün evine hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Saldırıda aralarında çocukların da olduğu 20 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Saldırının gece saatlerinde bir düğün sırasında gerçekleştiği, yaralıların hastaneye kaldırıldıkları ifade edildi. Gelinin de hayatını kaybedenler arasında olduğu belirtildi.

Hacce'deki hastane yetkilileri yaptıkları açıklamada,  yaralıların birçoğunun durumunun ağır olduğu, ölü sayısının artma ihtimali olduğunu belirttiler.

İran'dan saldırıya tepki

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behramm Kasımi, Yemen’de meskum yerlerin bombalanmasını kınadı.

Bazı ülkelerin Suudilere silah desteği vermelerinin sorumsuzca olduğunu ifade eden Kasımi, sivil hedeflerin bombalanmasının ve uluslararası kuruluşların yardım yapmalarını engellemenin insan hakları kurallarına aykırı olduğunu söyledi.

Kasımi, BM ve Yemen krizinde etkili ülkelerden ateşkesin sağlanması için faaliyetlerini arttırmalarını ve sivillerin korunması için gerekli tedbirleri almalarını istedi.

Geçtiğimiz Cuma günü yine Suudi öncülündeki koalisyon güçleri hava saldırısı düzenlemiş, 18 kişi hayatını kaybetmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.