Yemen'de halkın katledilmesine neden olan silah satışı durdurulmalı

Yemen'de halkın katledilmesine neden olan silah satışı durdurulmalı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Yemen'de halkın katledilmesine neden olan silah satışı durdurulmalı." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Yemen halkının katledilmesinde kullanılan Suudi-BAE koalisyonuna silah satışının durdurulmasını istedi.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Zarif, Suudi-BAE koalisyonuna silah temin eden ülkelerden silah satışlarını durdurmalarını zira bu satışların masum Yemen halkının ölümü ile sonuçlandığını söyledi.

Zarif, "Batılı halklar ve parlamentolar Suudi-BAF koalisyonunun Yemen aleyhine yaptıkları insani faciaların önlenmesini istemekteler fakat onların hükümetleri Yemen’de daha fazla savaş cinayeti işlenmesi için bu ülkelere daha fazla silah satmaktalar." dedi.

İran’ın Yemen ile ilgili siyasi çabalarının defalarca reddedildiğini ifade eden Zarif, satışların durdurulması gerektiğini söyledi.

Suudi rejimi ve BAE, birkaç Arap ülkesi ile birlikte, ABD'nin desteği ile iki seneden bu yana dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Yemen’e saldırı düzenliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.