Yemen'de insani kriz korkunç boyutlara ulaşmış durumda

Yemen'de insani kriz korkunç boyutlara ulaşmış durumda

​İHH Adıyaman Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında Yemen'deki insani krizin korkunç boyutlara ulaştığı belirtilerek yardım talebinde bulunuldu.

İHH Adıyaman Temsilciliği, Yemen'de yaşanan insani krize dikkat çekmek için basın açıklaması düzenledi.

Kütüphane yanındaki parkta yapılan basın açıklamasını İHH Adıyaman Başkanı Mahmut İzci okudu. 

Yemen'deki krizin 7 yıldır devam ettiğini hatırlatan İzci, 22 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşmada büyük sıkıntı çektiğini belirtti.

Yemen’de saldırılar ve iç savaş nedeniyle 7 bin insanın öldüğünü söyleyen İzci, "Yemen'de 3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sisteminin çöktüğü ülkede 450 kişiye sadece bir doktor düşüyor." dedi.

Yemen'de İHH olarak yaptıkları çalışmaları anlatan İzci, Yemenli 8 milyondan fazla çocuğun temiz su ve temel hijyen hizmetlerinden mahrum olduğunu sözleri ekledi.

"İnsani kriz korkunç boyutlara ulaşmış durumda"

İzci, "Dünya Sağlık Örgütü 20 Kasım Salı günü savaş nedeniyle Yemen’deki çocukların yüzde 80’inin insani yardıma muhtaç olduğunu duyurmuştu. UNICEF daha önce Yemen'de korunulması mümkün olan hastalıklar nedeniyle her 10 dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiği bildirmişti. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle insani kriz de korkunç boyutlara ulaşmış durumdadır. Ülke; açlık, kolera, çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediği büyük bir insanlık dramına sahne oluyor. Yemen'de 3 yıla aşkın süredir yaşanan çalışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi."

İzci, açıklamasının sonunda Yemen için başlatmış oldukların yardım kampanyasında destek çağrısında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler