Yemen'e "bir milyon insani gıda yardımı kampanyası" başlatıldı

Yemen'e "bir milyon insani gıda yardımı kampanyası" başlatıldı

Yemen Uluslararası İnsani Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği, Yemen'e "bir milyon insani gıda yardımı kampanyası" başlattı.

Yemen Uluslararası İnsani Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği,  İslam Dünyası STK'ları Birliği ile Arap Derneği işbirliğiyle Yemen'e "bir milyon insani gıda yardımı kampanyası" İstanbul'da başladı.

"2. Uluslararası Yemen İnsani Yardım Konferansı" kapsamında Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay’ın da katıldığı toplantı sonrasında, Beşiktaş İDO Barboros Hayrettinpaşa İskelesinden kalkan Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisi ile boğaz turu yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan "2. Uluslararası Yemen İnsani Yardım Konferansı"nda, Yemen'deki savaş, sonuçları ve planlanan insani yardımlar ele alındı.

Uluslararası Yemen Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği (YARD) ile Arap Derneği'nin organize ettiği konferansa, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Uluslararası Kalkındırma Derneği, Türk Kızılay, Şam Yetimler Derneği, Yetimler Gelişim Kuruluşu ve El Najat Yardım Derneği de destek verdi.

YARD Başkanı Hamid Ziyad, Üsküdar Valide Sultan Gemisi'nde düzenlenen konferansta, etkinliğin Yemen sorununun çözümü noktasında oldukça önemli bir başlangıç olduğunu söyledi.

Yemen'in tarihi boyunca krizlere sahne olduğunu belirten Ziyad, "Yemen her zaman krizlerden çekmiştir. Bu nedenle Yemen bizim için her zaman önemli olmuştur. Arapların aslının olduğu yerdir. Şu anda Yemen acı çekiyor. Bu konferansı düzenlemek için Türkiye'deyiz. Türkiye, özgürlük, adalet ve insanlık ülkesi. Türkiye, mülteci durumuna düşen tüm mazlumlara kapılarını açan bir ülke. Dolayısıyla Türkiye'ye, Cumhurbaşkanına ve Türk halkına teşekkür ediyoruz." dedi.

Arap Derneği Başkanı Metin Turan ise program sonrasında yaptığı açıklamada "Tüm bu yardım kuruluşları, Yemen sorununu konuşmak, çözüm yolları aramak ve Yemen'e yapılacak acil yardımları toplamak üzere bir araya geldi. Hepsi burada tek bir hedef yani Yemen için bulunuyor. Allah'tan bu konferansın başarı ile tamamlanmasını diliyoruz. Umudum o ki buradan mesajımızı tüm dünyaya aktarabiliriz. Herkes Yemen için elinden geleni yapmalıdır. Bu parayla olur, medya aracılığıyla olur. Böylece sesimizi dünyaya duyurarak uluslararası kamuoyunun dikkatini Yemen dramına çekebiliriz." ifadelerini kullandı.

Konferansta ayrıca Yemen'in durumunu anlatan belgesel film gösterimi de yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.