Yeni Akit Değil, Yazar Özür Diledi

Yeni Akit Değil, Yazar Özür Diledi

Yeni Akit Gazetesi’nde yayınlanan, "IŞİD TEHLİKESİ" başlıklı yazının yazarı Nizamettin Bekar, "...yazım biraz amacını aşmış gibi. Kardeşlerimiz benden özür yazısı beklediklerini ifade ettiler. Bende kardeşlik hukukunu göz önünde bulundurarak kardeşlerimde

Hatırlanacağı üzere Yeni Akit gazetesinin 19 Ağustos'ta yayınlanan sayısında,  Nizamettin Bekar imzasıyla "IŞİD TEHLİKESİ" başlıklı bir yazıya yer verilmiş, yazının konusu IŞİD iken bir bölümünde yanlış bilgilerle Hizbullah üzerinden yürütülen kurgu hatası, özellikle sosyal medyada büyük tepkilere yol açmıştı.

Yoğun tepkiler sonucunda düzeltme ihtiyacı duyan Bekar, “yukarıda yazdığım o yazım biraz amacını aşmış gibi. Kardeşlerimiz benden özür yazısı beklediklerini ifade ettiler.  Bende kardeşlik hukukunu göz önünde bulundurarak kardeşlerimden özür diliyorum” şeklinde özür dileyerek, düşüncelerin farklı olabileceğini ve farklı yorumlara açık olunması gerektiğini yazdı.

Kendisini Milli Görüş camiası içerisinde Ümmet bilinciyle yetişmiş  biri olarak tanımlayan Bekar, Hizbullah hakkında yazdıklarının hoş görüyle kabul edilmesini isteyerek, “Hizbullahçı kardeşlerimiz o satırlarımı hoş görüyle kabul etsinler. O yazı art niyetli olarak kaleme alınmış değildir! Hepimiz bir mana Hizbullahız!...” diye yazdı.

Hizbullah Cemaati'nin CIA ve MOSSAD tarafından kurulduğu şeklindeki asılsız iddiaların yazıldığı yazıyı yayınlayan Yeni Akit gazetesinin bu güne kadar özür mahiyetinde açıklama yapmaması dikkatlerden kaçmadı. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.