Yeni Başhekim Görevine Başladı

Yeni Başhekim Görevine Başladı

Sağlık Bakanlığının teşkilat yasasındaki değişiklikle birlikte Kamu Hastane Birliğine bağlanan Dargeçit Devlet Hastanesinin yeni Başhekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Orhan Malgir görevine başladı.

MARDİN - Dargeçit Devlet Hastanesinin eski Başhekimi Mahmut Timurbaş'ın yerine 8 aydır hastanede İç Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Orhan Malgir getirildi.

Buradaki ilk hedefim hastanemizdeki kaliteyi arttırmak olduğunu ve eldeki imkânlar dâhilinde iyi hizmetler vereceğini belirten Malgir, "Hastanemizde birçok eksik kadrolar var. En önemlisi de Uzman doktor sıkıntımız. Nüfuslarları 15 ve 14 binlerde olan bazı ilçelerde birçok uzman Doktor görev yapmaktadır. Ama ilçemizin nüfusu 18. bin olmasına rağmen hala bir uzman Doktorumuz yok. Bu yüzden birçok sıkıntıyla karşı karşıya gelmekteyiz. Uzman doktorlarımız olmadığı için en ufak bir rahatsızlıkta bile hastalarımızı başka yerlere göndermek zorunda kalıyoruz. Dargeçitlilerin başka yerlerde tedavi olmalarını önlemek ve mağdur edilmemeleri için tüm iş ve işlemleri ilçemizde yapacağız. Son olarak tek isteğimiz Sağlık Bakanlığın bu sorunu biran önce çözümlemesidir" dedi. (Mushap Şengül - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.