'Yeni Bir Başlangıç Yolunda' projesi hayata geçiyor

'Yeni Bir Başlangıç Yolunda' projesi hayata geçiyor

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde, Denetim Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen “Yeni Bir Başlangıç Yolunda” Projesi ile hükümlü ve hükümlü yakınlarına yönelik kurslar açılacak.

Adliye binasındaki makamında kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir arya gelen Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, denetim serbestlik altındaki kişilerin topluma yararlı birer birey olabilmeleri için Denetim Serbestlik Müdürlüğünce çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Basın mensuplarıyla tanışmak için bir araya gelen Başsavcı Ataman, yaptıkları çalışmalar hakkında   bilgi  verdi.   Bölgeye hitap eden açık cezaevi ve bölgenin en çok mahkum bulunduran kapalı cezaevine sahip olduklarını dile getiren Ataman,  mahkum ve mahkum ailelerine yönelik çalışma yürüttüklerini ifade etti.

“Yeni Bir Başlangıç Yolunda” Projesi ile hem hükümlülere hem de hükümlü ailelerine, rehberlik ve iyileştirme çalışmalarının çok yönlü sürdürüleceğini ifade eden Ataman, şöyle konuştu:

“Açılacak mesleki eğitim kurslarıyla hükümlülere ve yakınlarına eğitim verilecek. Her türlü risk gurubuna hitap eden denetim serbestlik sistemi,  hem hükümlü hem de hükümlü yakınlarına gerekli iş ve işlemleri yerine getirdiğinde, bu projeyle daha fazla ihtiyaç sahibi hükümlü ve yakınlarına ulaşılarak gerekli destekler verilecek.” dedi.

Aileler de faydalanacağı için çarpan etkisiyle projeden tahmin edilenden daha fazla kişiye destek sağlanacağını hatırlatan Ataman, “Dolayısıyla denetimlik serbestlik toplum temelli bir uygulamadır. Denetim serbestlik, hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarının düzeltilerek tekrar suç işlemelerinin önlenmesi, ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin takip edilmesi, madde bağımlılarının rehabilitasyonu, mağdurların uğradıkları zararların giderilmesi ve bu yolla toplumun korunmasını ifade eder.” diye konuştu.

Ataman, son olarak ülkede son yıllarda yapılan yasa değişiklikleriyle ilk defa suç işleyen kişilerin, cezaevlerine gönderilmesi yerine denetim serbestlik sistemiyle iyileştirilmesi, cezaevindeki iyi halli hükümlülerin ise cezalarının son bir yılını denetimli serbestlik altında geçirmelerinin uygun görüldüğünü belirterek, denetimli serbestlik uygulamalarının her geçen gün artan bir ihtiyaç heline geldiğini kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.