Yeni diktatör eski diktatörü akladı

Yeni diktatör eski diktatörü akladı

Mısır'ın devrik diktatör Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve iki oğlu "göstericilerin öldürülmesi" ve yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davada kararlar açıklandı. Mübarek her iki suçlamadan da aklandı.

Mısır yargısı Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'i ve eski İçişleri Bakanı ile yardımcılarını göstericileri öldürtmek suçundan akladı.

Kahire’deki mahkeme 2011'de en az bin 400 kişinin hayatını kaybettiği olaylar sırasında "göstericileri öldürme emri vermekle" ve yolsuzlukla suçlanan eski diktatör Mübarek'in beraatine karar verdi.

Mübarek'in aynı yolsuzluk davasında yargılanan oğulları ile "göstericileri öldürme emri vermekle" suçlanan altı yardımcısı ve İçişleri eski Bakanı Habib el-Adili de mübarekle birlikte aklandı.

Mübarek hakkında daha önce bir başka yolsuzluk davasından üç yıl hapis cezası verildiği için tahliye olmayacağı açıklandı. Duruşmaya tekerlekli sandalyeyle katılan Mübarek, oğulları Ala ve Cemal ile aynı demir kafeste yer alırken, dönemin İçişleri Bakanı Adili ve altı yardımcısının ise başka bir kafese konulduğu görüldü.

Mahkeme önünde toplanan, 2011 yılında öldürülen göstericilerin yakınları kararı büyük bir öfkeyle karşıladı. Mübarek yanlısı gruplarsa sevinç gösterileri yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.