Yeni eğitim-öğretim için program düzenlendi

Yeni eğitim-öğretim için program düzenlendi

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı nedeniyle bir program düzenlendi.

Türkiye Odalar VE Borsalar Birliği(TOBB) ilkokulunda düzenlenen programa, Bitlis Valisi Vali Yardımcısı Kamil Güzel, Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, Ahmet Çınar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz’ın yanı sıra kurum amirleri, okul müdürleri öğrenci ve veliler katıldı.

Programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, eğitim-öğretimin önemine değinerek, veli ve öğretmenlere geleceğin teminatı olan öğrencilere örnek olmaları konusunda çağrıda bulundu.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılında öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Vali Çınar, “Sadece şunu söylemek isterim ki, çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bunu her yerde slogan haline getirip söylüyoruz. Doğru bir slogandır. Bunu her yerde aklımızda tutmamız ve söylememiz gerekir. Ülkemizin, milletimizin, insanlığımızın, dünyanın geleceğidir, çocuklarımız. Biz onları ne şekilde eğitir, yetiştirir, geliştirirsek, geleceğimiz de o şekilde şekillenir. Huzur, kalkınmışlık, güç, ahlak, disiplin, her şey. Onlara vereceğimiz kıymete, değere öneme göre şekillenir. Dolayısıyla şunu hepimizin bilmesi gerekir. Her çocuk bir dünyadır. Her çocuğun kendi geleceği vardır. Bir insan dünyanın başına, bir şehrin ya da bir sokağın başına bela olabilir, huzursuzluk da verebilir, kötü adam da olabilir. Ama bir insan bir ülkeyi bir şehri, köyü, dünyayı da kurtarabilir, faydalı olabilir. Dolayısıyla her bir çocuğumuza bu potansiyelle böyle büyük bir değer olarak bakmamız gerekir.” dedi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, ilk emri oku olan bir dinin mensupları olarak ilköğretimi ve hayat boyu öğretimi alabildiğine önemsediklerini belirterek, öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiirlerin okunması ve gösterilerle devam eden program 8 Ağustos Ortaokulu Öğrencilerinden oluşan halk oyunları gösterileri ile program sona erdi. Vali ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.