Yeni Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar oldu

Yeni Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında devam eden Yüksek Askeri Şura toplantısında emekli olan Genelkurmay Başkanı Necdet özelin yerine Orgeneral Hulusi Akar getirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 3 Ağustos'ta başlayan Yüksek Askeri Şura toplantısı bugün sona eriyor. Alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından kamuoyuna açıklanacak.

Basına sızan bilgilere göre, emekli olan Genelkurmay Başkanı Necdet özelin yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Akar'dan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığına Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak getirildi.

Görev yerinde değişiklik yapılmayan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in 2019'da Hulusi Akar'ın ardından Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.

Yüksek Askeri Şura üyesi yapılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün yerine Orgeneral Abidin Ünal'ın getirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun görev süresi bir yıl uzatıldı.

Emekli olan Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay'ın yerine Ege Ordu Komutanı Galip Mendi, Mendi'den boşalan Ege Ordu Komutanlığına ise 3. Ordu Komutanı Ümit Dündar getirildi.

Şura'da ayrıca “Kor”, “tüm” ve “tuğ” rütbesinde toplam 179 general ve amiralin bir üst rütbeye terfileri ile 300’e yakın kurmay albayın terfi durumu ele alındı. Terfileri görüşülen kurmay albaylar arasında bulunan Ergenekon ve Balyoz davalarından beraat eden 46 albayın durumu merak ediliyor.

Paralel yapı ile ilişkileri olduğu düşünülen personelin disiplin durumunun da görüşüldüğü Şura'da alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından açıklanacak.  (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.